Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Στο νήμα θα κριθεί η διαφορά


Σε θρίλερ εξελίσσεται η μάχη ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, καθώς οι νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες καταδεικνύουν σχεδόν απόλυτη ισοπαλία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στη δημοσκόπηση της GPO, μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται για πρώτη φορά με 0,3%.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική, ίσως και εννιακομματική!

Οι έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με τη διαφορά τους να είναι από αμελητέα έως στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 25,3%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 5,5%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, Το Ποτάμι με 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, η Ενωση Κεντρώων με 3,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3%. Το 12,8% απάντησε «Δεν ξέρω/δεν έχω αποφασίσει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεπερνά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε θετικές γνώμες: συγκεντρώνει 44,3% έναντι 41,9% του κ. Τσίπρα.

Ισοδύναμοι στις θετικές γνώμες εμφανίζονται ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 39,7%.

Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμας με 28,2%, ο Πάνος Καμμένος με 25,2%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 23,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,2%.

Σε δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ 22,6%.

Ακολουθούν:

Χρυσή Αυγή 6,1%

Το Ποτάμι 4,4%

ΚΚΕ 5,5%

ΑΝΕΛ 2%

ΠΑΣΟΚ 4,2%

Ένωση Κεντρώων 3,6%

Λαϊκή Ενότητα 3,9%

Άλλο 3,5%

Λευκό 2,2%

Αποχή 5%

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 14%.

Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δείχνει και άλλη μία νέα δημοσκόπηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες.

Ειδικότερα, στην έρευνα της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά μία μόλις ποσοστιαία μονάδα έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% και η ΝΔ 25%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.