“Με δουλειά θα έρθει η άνοδος”

Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΚ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡ ΔΩΜΑΤΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΟΤ


Δυο δυο ανακοινώνει τις μεταγραφές του ο Εργοτέλης. Πρώτα ήταν οι Γιαλούσης-Ντος Σαντος, στην συνέχεια Αθανασίου-Πίτσος και χθες οι Δωματάς-Κυριακόπουλος.

Έπρεπε να περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από την τελευταία μεταγραφική ανακοίνωση για να προχωρήσουν οι κιτρινόμαυροι στις επόμενες κινήσεις με την επιστροφή του Γιάννη Δωματά και την απόκτηση του Γιώργου Κυριακόπουλου με την μορφή δανεισμού από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η «Π» σας είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα για τις επαφές του Εργοτέλη με τον Δωματά και τις πολλές πιθανότητες που υπήρχαν για την επιστροφή του. Μετά από τις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στις δυο πλευρές χθες έδωσαν τα χέρια και επικυρώθηκε η συμφωνία με τον 23χρονο(31/1/1992) Ηρακλειώτη ποδοσφαιριστή για ένα χρόνο. Η επιστροφή αποτελεί μια δικαίωση για τον νεαρό επιθετικό που πριν από 1,5 χρόνο είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Αστέρα Μαγούλας και στην συνέχεια στον Γιούχτα για να καταλήξει πέρυσι ως ελεύθερος στην Ερμιονίδα (Β’ Εθνική).

Ο Γιάννης Δωματάς στις δηλώσεις του ευχαρίστησε Λαμπράκη και Παπουτσάκη και υποσχέθηκε δουλειά για την άνοδο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην οικογένεια του Εργοτέλη. Το τηλεφώνημα του Σταύρου Λαμπράκη ήταν η αφορμή για να ξαναγυρίσω. Ήθελα να γυρίσω στον Εργοτέλη και όλοι μαζί με σκληρή δουλειά θα επαναφέρουμε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Ευχαριστώ τον Δημήτρη Παπουτσάκη και τον Σταύρο Λαμπράκη για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου».

Ενίσχυση από αριστερά

Κι αν για τον Δωματά η χθεσινή εξέλιξη αποτελούσε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μεταγραφής, η περίπτωση του Κυριακόπουλου του Αστέρα Τρίπολης αποτέλεσε την κίνηση-εκπληξη καθώς η μεταγραφή ολοκληρώθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ και ο Βέλιτς ήθελε ένα παίκτη για αυτή την πλευρά μαζί με τον Πίτσο. Ο Κυριακόπουλος είναι μόλις 19 χρόνων, έχει περάσει από τις μικρές εθνικές ομάδες και θεωρείται εξελίξιμος. Οι δυο ομάδες συμφώνησαν για τον δανεισμό του για ένα χρόνο και ο παίκτης ήρθε χθες και υπέγραψε το συμβόλαιο του με τους κιτρινόμαυρους.

Ο Κυριακόπουλος μιλώντας για την μεταγραφή του τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην οικογένεια του Εργοτέλη. Πιστεύω ότι με πολλή δουλειά στις προπονήσεις θα κάνουμε μία καλή χρονιά και θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις υποχρεώσεις μου με την ομάδα, να καθιερωθώ και να αναδειχθώ μέσα από αυτή. Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να ευχαριστηθεί και ο κόσμος του Εργοτέλη».

Τα δυο νεα μεταγραφικά αποκτήματα είναι από χθες στην διάθεση του Γιάσμικο Βέλιτς καθώς το απογευμα έκαναν την πρώτη τους προπόνηση με την ομάδα. Δωματάς και Κυριακόπουλος μαζί με τους Αθανασίου, Γιαλούση, Ντος Σάντος αναμένεται να φορέσουν για πρώτη φορά την φανέλα του Εργοτέλη σε επίσημο φιλικό σήμερα κόντρα στον ΑΟΤ. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο βοηθητικό του Παγκρητίου και θα ξεκινήσει στις 6:30 με τον τεχνικό του Εργοτέλη να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεση του.