Μοναδικές επιτυχίες για τα σωματεία και τους αθλητές του στίβου της Κρήτης επεφύλαξαν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 2015, που ολοκληρώθηκαν με το πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού σωματείο εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ο «Ελ. Βενιζέλος», κέρδισε το πρωτάθλημα στίβου στην ανώτερη κατηγορία και με διαφορά 59 βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Επίσης η ΓΕΗ κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία Γυναικών.

Πρωταθλητές σύλλογοι αναδείχθηκαν επίσης στην κατηγορία κορασίδων ο ΟΦΗ και στις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων Α’ (νότιος όμιλος) ο «Ελ. Βενιζέλος».

Αναλυτικά οι επιτυχίες των σωματείων της Κρήτης στα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 2015.

Πανελλήνιο Ανδρών

Πρωταθλητής: Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος»

Πανελλήνιο Κορασίδων

Πρωταθλητής: ΟΦΗ

Πανελλήνιο Παμπαίδων Α’ (Νότιος όμιλος):

Πρωταθλητής: Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος»

Πανελλήνιο Παγκορασίδων Α’ (Νότιος όμιλος)

Πρωταθλητής: Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος»

Πανελλήνιο Εφήβων

2ος ΟΦΗ και πρώτο επαρχιακό σωματείο

Πανελλήνιο Γυναικών

3η ΓΕΗ και πρώτο επαρχιακό σωματείο

Πανελλήνιο Παίδων

3ος ΟΦΗ και πρώτο επαρχιακό σωματείο:

Πανελλήνιο Νέων Ανδρών

Πρώτο επαρχιακό σωματείο: Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος»

Πανελλήνιο Νέων

Γυναικών

Πρώτο επαρχιακό σωματείο: Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος»

«Όλες οι επιτυχίες αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο του στίβου της Κρήτης, την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα σωματεία μας σε όλες τις κατηγορίες, στις ακαδημίες, στις αναπτυξιακές ηλικίες και φυσικά στον υψηλό αθλητισμό, με τους πρωταθλητές συλλόγους και τις διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης συγχαίρει τα σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές τους, για τις επιτυχίες τους που φέρνουν την Κρήτη στην κορυφή του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η τοπική Ένωση.

Το Βαλκανικό

Για το Πιτέστι της Ρουμανίας ταξίδεψε η Εθνική ομάδα ανδρών- γυναικών, που θα πάρει μέρος σήμερα και αύριο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Στην αποστολή προστέθηκαν τρία νέα πρόσωπα, ο Γιώργος Τσάκωνας και η Έφη Κολοκυθά στο μήκος και η Ευαγγελία Ζυγόρη στα 400 μ. και 4Χ400 μέτρα. Εξάλλου στην Αθήνα έμεινε ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον ώμο. Η Ειρήνη Βασιλείου της ΓΕΗ θα τρέξει σήμερα στα 400μ., η Μαρία Μπελιμπασάκη του Σητειακού θα αγωνιστεί στα 200μ. και τα 4Χ100μ ενώ ο σφυροβόλος του «Βενιζέλου» Μιχάλης Αναστασάκης στοχεύει σε ακόμα μία καλή εμφάνιση.