Στο νερό από το... φράγμα Αποσελέμη-που επιτέλους έρχεται στις βρύσες μας(!)- προσβλέπει τώρα η ΔΕΥΑΗ για να αναπληρώσει το νερό που δεν έρχεται πλέον στο Ηρακλειο! Η ΔΕΥΑΗ παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης και το αποδίδει σε ζημιές που έχουν γίνει λόγω της υψηλής ζήτησης νερού! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σπάνε και αγωγοί όπως έγινε χθες το μεσημέρι στη Χανιώπορτα και... πλημμύρισαν τα πάντα!

«Τις τελευταίες 2-3 ημέρες σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου παρατηρείται έλλειψη νερού. Αυτό οφείλεται κυρίως σε ζημίες μηχανολογικού εξοπλισμού και υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες δημιουργούν αυξημένη κατανάλωση νερού.» τονίζει η Επιχείριση και επισημαίνει:

«Το κύριο όμως πρόβλημα είναι η μη επαρκής ποσότητα νερού που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑΗ. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα αυτό θ’ αντιμετωπιστεί με την τροφοδοσία των υδραγωγείων της πόλεως από το φράγμα Αποσελέμη (σε περίπου 30-40 ημέρες).

Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών και την με μέτρο κατανάλωση νερού.»

Σπάνε οι αγωγοί

Μία τέτοια βλάβη σημειώθηκε, λίγο πριν το μεσημέρι, στην περιοχή της Χανιώπορτας, όπου αγωγός έσπασε με αποτέλεσμα το νερό να... δροσίσει τη λεωφόρο Πλαστήρα! Συνεργείο της ΔΕΥΑΗ έσπευσε για να διορθώσει το πρόβλημα.

Ωστόσο τα προβλήματα δε λείπουν, με τις περιοχές Αγ.Ιωάννη Κνωσού και Ν.Αλικαρνασού να ταλαιπωρούνται περισσότερο. Επί μέρες μένει χωρίς νερό ο Άγιος Ιωάννης Κνωσού, ενώ το περασμένο τριήμερο η Ν.Αλικαρνασσός είχε “στερέψει”. Τη Δευτέρα το πρόβλημα λύθηκε, όμως η ομαλή ροή του νερού δεν επέστρεψε ποτέ στις βρύσες των σπιτιών...

Τα παράπονα είναι πολλά, ενώ έχει “πάρει φωτιά” το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΗ. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Νίκος Φακουρέλλης, από την πλευρά του απευθύνει έκκληση στους Ηρακλειώτες να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού, καθώς όπως είπε, “είναι πρόκληση αυτές τις μέρες, κάποιοι να μην έχουν νερό να πιουν και άλλοι να πλένουν τα αυτοκίνητά τους και να ποτίζουν τους κήπους τους”.

Νερό από το φράγμα

Στο μεταξύ ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανακοίνωσε ότι έρχεται στις βρύσες το πρώτο νερό από το φράγμα Αποσελέμη!

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής ότι, από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ) του φράγματος Αποσελέμη στα Αγριανά Χερσονήσου έως το Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί, το επόμενο διάστημα, καθημερινή διοχέτευση απολυμασμένου νερού χωρίς χημικά κατάλοιπα, του φράγματος Αποσελέμη, στους ενδιάμεσους φυσικούς αποδέκτες, ενόψει της πρώτης φάσης για την υδροδότηση δεξαμενών των ΔΕΥΑ Ηρακλείου και Χερσονήσου» τονίζει και συνεχίζει:

«Στο μεσοδιάστημα θα συνεχίζεται η εκροή καθαρού νερού του φράγματος Αποσελέμη, στους φυσικούς αποδέκτες των προαναφερόμενων περιοχών, στο πλαίσιο δοκιμαστικής λειτουργίας της ΕΕΝ”.