Η συμβουλή που έδωσε ο Κλίντον στον Τσίπρα

Τις κρίσιμες ώρες του τριημέρου που κορυφώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, πριν από τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωπαίων, πολλές ήταν οι παρεμβάσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ανάμεσά τους και ένα τηλεφώνημα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γνωρίσει τον Ελληνα πρωθυπουργό στο παρελθόν και αποφάσισε να του δώσει μία πολύτιμη συμβουλή πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. «Ο,τι και να συμβεί στις διαπραγματεύσεις, μη βγεις επ' ουδενί από το δωμάτιο», τον συμβούλευσε ξανά και ξανά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Οπως είναι γνωστό και ο Μπαράκ Ομπάμα παρενέβη, καθώς έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα προς την Ανγκελα Μέρκελ πριν από την επίτευξη της συμφωνίας, στο οποίο της επεσήμανε τους γεωπολιτικούς κινδύνους που έκρυβε μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Πέρα από τους δύο προέδρους, πρώην και νυν, υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών με τα επιτελεία τους, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ακόμη και Αμερικανοί στρατηγοί στο ΝΑΤΟ επιστρατεύθηκαν στη συντονισμένη προσπάθεια για να αποτραπεί το Grexit.

ΤΟ ΕΙΠΕ

Και ο φίλος μου ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ το είπε χθες πως η επιστροφή στη δραμή θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα.

Ε, καλά, θεογνωσία θέλει να το καταλάβει και ο Λαφαζάνης;

ΣΤΑΘΕΡΑ

Σταθερά με την “Αριστερή Πλατφόρμα” και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Θα είναι σήμερα στη συγκέντρωση του “ΙSKRA”.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Περίεργος είμαι για το αν θα υπάρξει ένας εισαγγελέας που θα ερευνήσει όλα όσα αποδίδονται (ως ενέργειες) στον Βαρουφάκη.

Ίσως και ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών...

Κάτι πρέπει να γίνει πάντως...

ΠΑΝΙΚΟΣ

Με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς και το τζόκερ να κάνει νέο τζακ ποτ θα... χάσουμε τα μυαλά μας!

Αληθινός πανικός!

ΚΛΕΙΣΤΟ!

Ούτε σήμερα (που υπολόγιζαν) φαίνεται ότι θ’ ανοίξει το χρηματιστήριο της Αθήνας.

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη με κλειστό το χρηματιστήριο.

ΤΕΤΟΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε απόψε στο Πεδίο του Άρεως.

Ούτε στον... Άρη να ήμαστε...

Τέτοια συντροφικότητα...

ΤΟ ΝΕΟ

Θα δούμε τι... ψάρια θα πιάσει και ο Αλέκος Παπαδόπουλος με το νέο του κόμμα, μετά και τον Ραγκούση.

Εδώ που φτάσαμε ο καθένας φτιάχνει κι ένα κόμμα...

Λες και μας λείπουν...

ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ένα μικρό ατύχημα είχε προχθές η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Bayreuth Wagner της Γερμανίας.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η καρέκλα στην οποία καθόταν η καγκελάριος, έσπασε, με αποτέλεσμα η κα Μέρκελ να πέσει στο πάτωμα, σκορπώντας ανησυχία στους παρευρισκόμενους.

Αρχικά, τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για λιποθυμία της καγκελαρίου, αλλά τελικά εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε πως συνέβη κάτι τέτοιο. Αντίθετα, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και ενώ η καγκελάριος καθόταν σε ένα τραπέζι, έσπασε η καρέκλα της και οι υπεύθυνοι αμέσως την αντικατέστησαν.

Ε, ποιος της είπε να... πάρει κιλά;

TO ΣΧΟΛΙΟ

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter σχολίασε χθες την κυβερνητική πολιτική ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μηλιός, ο οποίος είχε διατελέσει υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι επί τρία χρόνια προετοιμαζόταν οικονομικό σχέδιο και σχέδιο διαπραγμάτευσης, ωστόσο η κυβερνητική πολιτική που επιλέχθηκε ήταν διαφορετική:

“Τρία χρόνια προετοιμαζόταν οικονομικό πρόγραμμα και σχέδιο διαπραγμάτευσης. Ακατανόητο γιατί επιλέξαμε το επιχείρημα του αντιπάλου”.

ΥΠΟΨΙΕΣ

«Όσο πλησιάζει η οριστική συμφωνία που θα βάλει τέλος στα σενάρια Grexit, τόσο θα αυξάνονται οι προσπάθειες να υπονομευθεί» ανέφεραν χθες κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφερόμενοι σε νέες προβοκατόρικες κινήσεις των ακραίων κύκλων γύρω από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που εξαρχής επεδίωξαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι πίσω από τις κινήσεις και τη νέα εμπλοκή που έχει προκύψει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «βλέπουν» τους ίδιους κύκλους που επιδιώκουν την ακύρωση στην πράξη της συμφωνίας για νέα δανειακή σύμβαση από τον ESM, όπως αυτή συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Τεράστιο σκάνδαλο σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο συγκλονίζει τη Βρετανία, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας “Sun” ότι ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων, 69χρονος βαρώνος Τζον Σιούελ, λαμβάνει μέρος σε όργια με κοκαΐνη και ιερόδουλες.

Στο πρωτοσέλιδό της η βρετανική εφημερίδα εμφανίζει τον Σιούελ να κάνει χρήση κοκαΐνης με ένα χαρτονόμισμα των πέντε λιρών. Σύμφωνα με την Sun το όργιο πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα του αναπληρωτή εκπροσώπου της Βουλής των Λόρδων στο Λονδίνο, ενώ τις ιερόδουλες είχε «νοικιάσει» ο πολιτικός έναντι 200 λιρών έκαστη.

Η απόγνωση στις φωτογραφίες

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν το πιο τρομακτικό γεγονός της δεκαετίας, δίνοντας το έναυσμα για ένα παγκόσμιο κύμα τρομοφοβίας. Τώρα φωτογραφίες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά δείχνουν πώς αντέδρασε ο Λευκός Οίκος και ο τότε πρόεδρος Μπους στο άκουσμα της είδησης. Σε μία φωτογραφία, ο τότε αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι στηρίζει τα πόδια του πάνω στο γραφείο του, καθώς παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Στη συνέχεια οδηγείται μαζί με την σύζυγό του, σε ένα ασφαλές υπόγειο στο Λευκό Οίκο, ενώ σε άλλη φωτογραφία βγάζει τα γυαλιά του και σφίγγεται σοκαρισμένος. Οι φωτογραφίες δείχνουν τη φρίκη και τον τρόμο του Τσένι και άλλων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου και του τότε Προέδρου Τζορτζ Μπους και της Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, του διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τένετ και του Αρχηγού του Επιτελείου Αντριου Καρντ.

Στις φωτογραφίες, ο Μπους μοιάζει τρομοκρατημένος και δαγκώνει τα χείλη του καθώς οδηγείται στο εξαιρετικά ασφαλές υπόγειο καταφύγιο κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, που μπορεί να αντέξει πυρηνικά χτυπήματα και άλλες καταστροφικές επιθέσεις.

Την ημέρα των επιθέσεων, ο πλέον 74χρονος Τσέινι ήταν υπεύθυνος στο Λευκό Οίκο, καθώς ο Μπους βρισκόταν επίσκεψη σε ένα σχολείο στη Σαρασότα της Φλόριντα. Μάλιστα ο Τσέινι υπερασπίστηκε τις σκληρές τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιούνται από τη CIA στον απόηχο των επιθέσεων, οι οποίες περιλάμβαναν τον εικονικό πνιγμό του ιθύνοντα νου της επίθεσης Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ συνολικά 183 φορές.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες λήφθηκαν από τον προσωπικό φωτογράφο του Τσέινι και μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στα κεντρικά αρχεία.

Η πιο συγκλονιστική ίσως από όλες είναι η στιγμή που ο Μπους, που βρίσκεται στο σχολείο στη Φλόριντα, ενημερώνεται από τον Αντριου Καρντ για την επίθεση .