Από τον 8ο όμιλο των προκριματικών θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία η Εθνική μας ομάδα απέναντι σε Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο. Η κλήρωση που έγινε με κάθε επισημότητα στην Αγία Πετρούπολη, χαρακτηρίζεται βατή για τα ελληνικά χρώματα με δεδομένο ότι απέφυγε αρκετά μεγαθήρια από το 1ο και το 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Από τις τέσσερις ομάδες η Βοσνία είναι η πιο γνωστή αφού η «γαλανόλευκη» την βρήκε στο δρόμο της και στο δρόμο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να τερματίζει στη δεύτερη θέση πίσω από τους Βαλκάνιους. Το Βέλγιο αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη ομάδα με συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Στις τάξεις του διαθέτει μια πλειάδα αστέρων που βρίσκονται στην καλύτερή τους ηλικία. Η Κύπρος και η Εσθονία είναι ασφαλώς στα «μέτρα» της Εθνικής μας που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματα που έχει για να διεκδικήσει την πρόκριση με αξιώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι Κύπρος και Ελλάδα έχουν βρεθεί μόνο μια φορά στον ίδιο όμιλο, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1988.

Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής μας στον 8ο προκριματικό όμιλο θα ξεκινήσουν στις 7 Οκτωβρίου 2016 με τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Κύπρο. Η ελληνική ομάδα έχει ρεπό την 1η αγωνιστική (καθώς ο όμιλος έχει 5 ομάδες) και αντί για επίσημο παιχνίδι θα αντιμετωπίσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 σε φιλική αναμέτρηση τη Ρωσία, η οποία ως οικοδέσποινα του Μουντιάλ προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση και θα δίνει φιλικά με όποια ομάδα έχει ρεπό κάθε αγωνιστική. Τα υπόλοιπα ματς της Εθνικής : 10/10/2016 : Εσθονία-Ελλάδα, 13/11/2016 : Ελλάδα-Βοσνία, 25/3/2017 : Βέλγιο-Ελλάδα, 9/6/2017 : Βοσνία-Ελλάδα, 31/8/2017: Ελλάδα-Εσθονία, 3/9/2017: Ελλάδα-Βέλγιο, 7/10/2017: Κύπρος-Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι την απευθείας πρόκριση παίρνουν οι 1οι του κάθε ομίλου, ενώ οι οκτώ καλύτεροι 2οι πάνε στα μπαράζ.

Αναλυτικά τα γκρουπ που σχηματίστηκαν στην ευρωπαϊκή ζώνη

1ος όμιλος: Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο

2ος όμιλος: Πορτογαλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Ν. Φαρόε, Λετονία, Ανδόρα

3ος όμιλος: Γερμανία, Τσεχία, Β.Ιρλανδία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο

4ος όμιλος: Ουαλία, Αυστρία, Σερβία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Γεωργία

5ος όμιλος: Ρουμανία, Δανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Αρμενία, Καζακστάν

6ος όμιλος: Αγγλία, Σλοβακία, Σκοτία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μάλτα

7ος όμιλος: Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Ισραήλ, Σκόπια, Λιχτενστάιν

8ος όμιλος: Βέλγιο, Βοσνία, ΕΛΛΑΔΑ, Εσθονία, Κύπρος

9ος όμιλος: Κροατία, Ισλανδία, Ουκρανία, Τουρκία, Φινλανδία.