-Για δεύτερη φορά, σε διάστημα 14 ετών, κατάφερε να δραπετεύσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας ο μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Την είδηση της απόδρασης, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για τον μεξικανό πρόεδρο Πένα Νιέτο, ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

-Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από μεγάλη έκρηξη στο ιταλικό προξενείο στο Κάιρο. Την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

-Οκτώ συνταξιούχοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή της Σαραγόσα της Ισπανίας.

-Ελεύθερος, έπειτα από 56 μέρες απεργίας πείνας, αφέθηκε από τις ισραηλινές Αρχές ο Παλαιστίνιος Χάντερ Αντνάν, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία διαχείρισης φυλακών.

-Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στη Σρεμπρένιτσα για τις εκδηλώσεις μνήμης της 20ής επετείου της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα, τη σκοτεινότερη κηλίδα της πρόσφατης ιστορίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

-Περισσότεροι από 100 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης από ναρκωτικά στην Πολωνία.Μεταξύ των ασθενών περιλαμβάνονταν μόνο νέοι, ενώ μία κοπέλα ήταν έγκυος. Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση.

-Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις δύο και πλέον εβδομάδων, το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις φαίνεται να πλησιάζουν σε μία ιστορική πυρηνική συμφωνία που θα οδηγήσει στην ελάφρυνση των κυρώσεων σε αντάλλαγμα για τους περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης .