ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΗΡΕ “ΑΡΙΣΤΑ” ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ

ΤΟΡΣΕΪ: “ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ”


Τα φώτα έσβησαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ U 19 με το Ηράκλειο να κερδίζει γι’ ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις για τον άρτιο τρόπο με τον οποίο φιλοξένησε την διοργάνωση.

Οι περισσότεροι στάθηκαν στη μαζική προσέλευση των φιλάθλων που δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα για όλους τους αθλητές ωστόσο δεν μπορεί να μπει σε δεύτερη μοίρα το οργανωτικό μέρος.

Οι τοπικοί φορείς συνεργάστηκαν άψογα με τις αρχές του αθλήματος (ΕΟΚ, ΕΚΑΣΚ) και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αξιοσημείωτη ασφαλώς και η προσφορά των εθελοντών που έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους τόσο στα γήπεδα όσο και έξω από αυτά για να μην υπάρξει κανένα ψεγάδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Εθνική ομάδα πέτυχε τον βασικό της στόχο που ήταν η είσοδος στην τετράδα και με λίγη τύχη παραπάνω θα ανέβαινε και στο βάθρο. Η αποκάλυψη της “γαλανόλευκης” ήταν χωρίς αμφιβολία ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Όταν στις αρχές Ιουνίου ενσωματωνόταν στις προπονήσεις της Εθνικής, δεν μπορούσε να φανταστεί καν τι θα επακολουθούσε. Όχι απλώς φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο, αλλά έφτασε με την ελληνική ομάδα στην κορυφαία τετράδα του κόσμου και ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. 

«Δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ την ομοσπονδία και τους ανθρώπους που με βοήθησαν να εξασφαλίσω την υπηκοότητα και να παίξω σε αυτή τη διοργάνωση. Ήταν μια πραγματική ευλογία για μένα. Μου δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, έζησα μια φοβερή εμπειρία και την απόλαυσα», τόνισε λίγο πριν αναχωρήσει από την Κρήτη.

 «Στο τέλος δεν καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο. Σαν ομάδα όμως μεγαλώσαμε στη διάρκεια αυτού του τουρνουά και δουλέψαμε σκληρά», συνέχισε, ενώ για την ατομική του διάκριση είπε: «Είναι τιμή για μένα που με επέλεξαν στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος γι’ αυτή την ευκαιρία. Είμαι σοκαρισμένος, ήταν μια εκπληκτική εμπειρία, κάτι διαφορετικό για μένα». 

Ο ίδιος, όπως και όλα τα μέλη της ομάδας, εισέπραξαν την αγάπη των φιλάθλων. «Ο κόσμος ήρθε εδώ και μας στήριξε σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν τρομερή η ατμόσφαιρα. Όλοι τους έβαλαν το χαμόγελο στα πρόσωπά μας».

Μετά από όλα αυτά, φυσικά και θέλει να ξαναφορέσει το εθνόσημο. «Όποτε έρθει η ευκαιρία θα επιστρέψω για να ξαναπαίξω με την Εθνική ομάδα, είτε με την ομάδα των Νέων Ανδρών του χρόνου είτε ακόμη κι αργότερα ελπίζω με την Εθνική Ανδρών. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά αν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία θα έρθω μετά χαράς για να ξαναφορέσω το εθνόσημο». 

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους: «Θα επιστρέψω σίγουρα και σας ευχαριστώ για όλα».

Ο ΠΣΑΚ με ανακοίνωσή του,συγχαίρει την Εθνική εφήβων, για την κατάκτηση της 4ης θέσης:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, συγχαίρει την εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων, για την κατάκτηση της 4ης θέσης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα ‘’χρυσά μωρά’’ του ελληνικού μπάσκετ, απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει και είμαστε σίγουροι, ότι τα επόμενα χρόνια, θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».