Από τους παλαιότερους της Εθνικής ομάδας στίβου είναι ο Λούης Τσάτουμας και ξέρει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου εθνικών ομάδων.

«Σε μια διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα της ομάδας. Στόχος είναι πάντα να κυνηγάμε εμφανίσεις που θα μας φέρνουν ψηλά στην κατάταξη, ανεξάρτητα με το αν θα συνοδεύονται από μια μεγάλη επίδοση», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού και συμπλήρωσε: «Ο φετινός αγώνας έχει μεγαλύτερη σημασία, καθώς διεξάγεται στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που η Ελλάδα διοργανώνει και πάλι ένα σπουδαίο γεγονός και είναι σημαντικό να καταφέρουμε να το συνδυάσουμε με μια καλή παρουσία».

Ο Τσάτουμας κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο Παγκρήτιο. «Η γιορτή αυτή δεν είναι μόνο για εμάς τους αθλητές, αλλά πολύ περισσότερο για τους Έλληνες φιλάθλους. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι εκεί για να αγκαλιάσει την προσπάθεια μας. Θέλουμε και καλούμε τον κόσμο δίπλα μας», είπε.

Ο Τσάτουμας στη διάρκεια της θερινής σεζόν έχει κάνει έναν ακόμη αγώνα, όπου προσγειώθηκε στα 7,74 μέτρα.

Ενημέρωση κανονισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το Σεμινάριο Κανονισμών Στίβου με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης – Αιγαίου του ΠΣΑΤ.

Το Σεμινάριο, στο οποίο ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κριτών Στίβου Μανόλης Τζενάκης, πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Εθνικών Ομάδων και το παρακολούθησαν περίπου 20 Αθλητικοί Συντάκτες.

Ο ΠΣΑΤ ευχαριστεί την ομοσπονδία κριτών και προσωπικά τον κ. Τζενάκη για την ευγενή προσφορά του στην υλοποίηση του Σεμιναρίου, ευελπιστεί σε συνέχιση αυτής της συνεργασίας και επισημαίνει τη βούληση του, ανάλογες εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν για το σύνολο των αθλημάτων.

Ευχαριστεί επίσης την επιτροπή Διοίκησης του Παγκρήτιου Σταδίου και το τουριστικό γραφείο «THERIAS TRAVEL» για την υποστήριξη της εκδήλωσης.