Παίρνουν τα λεφτά από τον κόσμο (μισθωτούς και συνταξιούχους) και τα μοιράζουν στους άθλιους κομματικούς στρατούς που χρεοκόπησαν την Ελλάδα!

Ετσι, έξι εκατομμύρια τριακόσιες τριάντα χιλιάδες (6.330.000,00 ευρώ) ευρώ θα κατανεμηθούν για την τακτική

Παίρνουν από τον κόσμο και τα δίνουν στα κόμματα χρηματοδότηση και την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Αυτό προβλέπεται σε Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΦΕΚ 956/Β/2015 που τιτλοφορείται «Κατανομή κρατικής οικονομικής ενίσχυσης έτους 2015 (α΄ δόση) στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων». Το ποσό θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών, οικονομικού έτους 2015 και ειδικότερα τον Κ.Α.Ε. 2595 του Ειδ. Φορέα 07−130.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι δυνάμει των σχετικών 10, 11 και 12 αναστέλλεται η καταβολή ποσού 451.950,36 ευρώ για την τακτική χρηματοδότηση και ποσού 90.390,07 ευρώ για οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς στο δικαιούχο κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος –Χρυσή Αυγή» ήτοι εν συνόλω ποσού 542.340,43 ευρώ. Το ανωτέρω ποσό παρακρατείται και θα καταβληθεί ατόκως στο δικαιούχο κόμμα σε περίπτωση συνδρομής των όρων της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 7 Α του Ν. 3023/2002, όπως ισχύει.

Τα κόμματα παίρνουν:

Νέα Δημοκρατία: 1.766.935,07

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ: 1.617.766,76

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ): 746.339,66

Ανεξάρτητοι Ελληνες - Παναγιώτης Καμμένος: 489.399,91

Δημοκρατική Αριστερά: 421.638,38

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: 412.124,44

Το Ποτάμι: 84.776,78

Δημιουργία, ξανά! (Δημιουργία ξανά!−

Δράση− Φιλελεύθερη Συμμαχία): 39.562,50

ΘΑ ‘ΡΘΕΙ...

Σταθερός από την αρχή των διαπραγματεύσεων ο Δημ. Παπαδημούλης στέλνει το ένα twitter μετά το άλλο “για τη συμφωνία που έρχεται”.

Ε, κάποια στιγμή θα ‘ρθει...

Γίνετε να μην έρθει;

(Μου θυμίζει το δημοσιογραφικό ανέκδοτο με τον... Αρχιεπίσκοπο που κάποια στιγμή πέθανε επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ...)

ΠΙΣΩ

Να... φέρουμε πίσω τον Παπούλια που “τόλμησε” να πει μπροστά στη Μέρκελ πως οι Ελληνες δεν έχουν άλλα για να δώσουν...

ΕΜΦΥΛΙΟΣ

"Εμφύλιος" επικρατεί από χθες στα social media για το νέο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου που αναφέρεται στην κρίση. Από τη μία πλευρά βρίσκονται όσοι υπερασπίζονται τον γνωστό καλλιτέχνη και από την άλλη αυτοί που τον επικρίνουν.

Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΤΟ... ΑΠΕΦΥΓΕ

Απέφυγε τα πλάνα με φόντο τις ελληνικές δραχμές ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Στο κτίριο του τοπικού υπουργικού συμβουλίου στη Δρέσδη μπορεί να κανείς να δει αρχαίες ελληνικές δραχμές αλλά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέφυγε συνειδητά να φωτογραφηθεί δίπλα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του γερμανικού δικτύου ARD και προσθέτει:

«Θα μπορούσαν σίγουρα όλοι να σκεφτούν ξανά διάφορα, όταν το θέμα της Συνόδου ήταν να εξεταστούν με υψηλή επιστημονική υποστήριξη άλλα ανοιχτά ζητήματα, όπως γιατί η οικονομία διεθνώς δεν ανακάμπτει ικανοποιητικά».

Η ΛΙΣΤΑ

Έναν κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα πολλών Ευρωπαίων πολιτικών στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία παρέδωσε η Μόσχα στις ευρωπαϊκές πρεσβείες.

Πρώτος στη λίστα είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ.

Ο... ΚΑΥΓΑΣ

Στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή ν. Νικολόπουλου έφτασε ο... καυγάς του Σαμαρά με τον Γιούνκερ.

Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” που έκανε λόγο για άγριο επεισόδιο μεταξύ τους θεωρώντας ο Σαμαράς ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν τον “πούλησε”. Ποιος θα του απαντήσει όμως στη Βουλή;

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ο... ασυγκράτητος Βενιζέλος “μαρτύρησε” τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν στο παρασκήνιο για την ίδρυση νέου κεντροδεξιού κόμματος και... για μεταβατική κυβέρνηση (με Στουρνάρα) αλά... Παπαδήμου... (Ελπίζω να μην καταλήξουν στον σερ Μαρκεζίνη...)

“ΕΦΥΓΕ”

Αλλη μια ιστορική μορφή των παλαιότερων χρόνων έφυγε χθες απ’ αυτή τη ζωή.

Αναφέρομαι στον γνωστό σ’ όλους τους παλιούς Οδυσσέα (Παπαδοπεράκη) με την ιστορική ταβέρνα στα Σπήλια.

Εκεί ζήσαμε τις καλύτερες στιγμές της νιότης, τους πρώτους έρωτες και τραγουδήσαμε τα πιο όμορφα τραγούδια...

Σπάνιος άνθρωπος, απίθανη οικογένεια, έδινε απλόχερα σ’ όλους αγάπη και φροντίδα.

Η ΦΩΤΕΙΝΗ

Βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα ο θάνατος της 40χρονης Φωτεινής Δερμιτζάκη (φωτο) που ήταν λέκτορας Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε καταγωγή από το Ρέθυμνο.

Η Φωτεινή Δερμιτζάκη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους φοιτητές της, στους οποίους είχε αφιερωθεί με ζήλο ακόμη και κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της.

Ως δικηγόρος υπερασπίσθηκε τους εργαζομένους με μαχητικότητα και αποτελεσματικότητα. Ήταν παντρεμένη με τον Νίκο Κατριτζιδάκη και μητέρα δύο παιδιών.

ΣΤΟ ΔΝΤ

Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του Γιώργου, έχοντας ψηφίσει δύο μνημόνια, η Ελενα Παναρίτη επελέγη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Υπενθυμίζω ότι ήδη στην Ουάσινγκτον βρίσκεται ο Χρ. Παπουτσής ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Η πρώτη αντίδραση για την Παναρίτη εκδηλώθηκε από τη Σοφία Σακοράφα.

Στο λογαριασμό της στο Twitter η κυρία Σακοράφα, λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η σχετική απόφαση, έγραψε: «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια».