Μία ατομική έκθεση που έρχεται από την Κορέα. Θα εγκαινιαστεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Δίδυμο κτίριο, Προμαχώνας Αγίου Νικολάου-Φορτέτζα, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Πρόκειται για την έκθεση Κυβερνητικός Εθισμός του Bongjung Kim, σε επιμέλεια της Δρ. Θάλειας Βραχοπούλου, Καθηγήτριας Εικαστικών Τεχνών στο John Jay College της Νέας Υόρκης, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:
Οι ζωγραφικές εγκαταστάσεις του Bong Jung Kim μαρτυρούν το ενδιαφέρον του για το φαινόμενο του κυβερνητικού εθισμού.

Το σύνδρομο του διαδικτυακού εθισμού έχει να κάνει με τον έλεγχο του ορμέμφυτου και στην εποχή μας απαντάται όλο και πιο συχνά. Το ενδιαφέρον του Κιμ να αναδείξει το σύνδρομο του διαδικτυακού εθισμού πηγάζει από την εστίαση της έρευνάς του στις τέχνες. Όπως ακριβώς πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να αντιπαρέλθουν το άγχος, έτσι και ο Κιμ το στοχάζεται ζωγραφίζοντάς το, με εμμονή. Η ενασχόληση με το διαδικτυακό παιχνίδι, με τα διαδικτυακά ψώνια ή με το διαδικτυακό σεξ είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το άτομο και την οικογένεια και μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα και μειωμένη παραγωγικότητα, σπάνια επαφή με την οικογένεια, τον σύντροφο ή τους φίλους. Η αποκέντρωση που είναι εγγενής στην παγκοσμιοποίηση και η διάλυση της πυρηνικής οικογένειας είναι συναφή και σύγχρονα φαινόμενα με τη συνεχή παροχή από το διαδίκτυο διαρκώς μεταβαλλόμενων πληροφοριών και προσφορών διασκέδασης. Εντός του πλαισίου αυτού το σύνδρομο του διαδικτυακού εθισμού είναι μια κατανοητή πάθηση.
 
Ο Κιμ ζωγραφίζει φυσικές μορφές όπως τα λουλούδια που καλύπτονται από σπασμένα μέρη του υπολογιστή. Το γεγονός ότι ψηφιακά μηχανικά μέρη κείτονται στην επιφάνεια της ζωγραφικής σε κομβικά σημεία που είναι σπασμένα και δυσλειτουργικά, αποκαλύπτει τα συναισθήματα του Κιμ για το ψηφιοποιημένο κόσμο. 
Την βραδιά των εγκαινίων θα συνοδεύσει μουσικά ο Δημήτρης Σιδερής σε ένα solo performance. Ένα πρωτότυπο όργανο-το ηλεκτρικό λαούτο- συνδυάζει τον παραδοσιακό με τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο. Στην ερμηνεία συνυπάρχουν μελωδίες από την δημοτική παράδοση, με το στοιχεία του αυτοσχεδιασμού, και την επεξεργασία του ήχου μέσω των pedal effects, δημιουργώντας ένα ηχητικό περιβάλλον-σημείο συνάντησης, παλαιών και νέων μουσικών αναφορών.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.
 
Η διάρκειά της θα είναι έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2015.
Είσοδος ελεύθερη.