Η προβολή και ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας, της μοναδικότητας της κάθε χώρας, του κάθε πολιτισμού, του κάθε ανθρώπου αποτελεί στόχο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο “Unesco Heritage” στο οποίο συμμετέχει το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Η προβολή και ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας, της μοναδικότητας της κάθε χώρας, του κάθε πολιτισμού, του κάθε ανθρώπου αποτελεί στόχο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο “Unesco Heritage” στο οποίο συμμετέχει το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ευρωπαικού προγράμματος την Πέμπτη, 21 Μαΐου, έξω από τη Λότζια, μαθητές του 6ου Γυμνασίου, μέλη της ομάδας Erasmus+, παρουσίασαν χορευτικό δρώμενο -με στοιχεία αυτοσχεδιασμού (flash mob) - στέλνοντας το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας σε κοινωνίες πολυπολιτισμικές.

Ο ενθουσιασμός και η ενέργεια των μαθητών προκάλεσε ποικιλία αντιδράσεων στους διερχόμενους περαστικούς και κάποιοι από αυτούς θέλησαν να εμπλακούν σε αυτό. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή κατά την οποία μέλη της χορευτικής ομάδας Fantastic Flow Crew που παρευρέθησαν εκεί, συμμετείχαν αυθόρμητα στο δρώμενο με τις εντυπωσιακές χορευτικές δεξιότητες τους.

Τη βιντεοσκόπηση της δράσης – flash mob ανέλαβαν μέλη της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου οι οποίοι κατέγραψαν το χορό των παιδιών αλλά και τις αντιδράσεις του κόσμου που το πλαισίωσε.

Την προετοιμασία των μαθητών έκαναν οι εκπαιδευτικοί – μέλη του προγράμματος Μ. Μετζάκη, Ά. Σφακιανάκη, Μ. Σταματάκη, Ε. Μαρκοδημητράκη, Δ. Μαθιουδάκης και το γενικό συντονισμό είχε η Μ. Φίλη, συντονίστρια του προγράμματος.

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη

Η 21η Μαΐου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη. Τα κράτη μέλη του ΟΗΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις προκειμένου να διευρύνουν τη γνώση των λαών σχετικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και να ενθαρρύνουν την αποδοχή της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

Θέλοντας, η ανθρωπότητα να ξεφύγει από τις θλιβερές μνήμες των δύο παγκόσμιων πολέμων, των διωγμών, της άσκησης κάθε μορφής βίας σε βάρος των διαφορετικών και της μειοψηφίας αλλά και επιθυμώντας την εμπέδωση συνθηκών ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών προβάλλει αξίες όπως η ελευθερία της πολιτιστικής έκφρασης, της ανάδειξης του πολυπολιτισμικού γλωσσικού πλούτου καθώς και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας κάθε χώρας.