Σε αναμονή για την ερχόμενη εβδομάδα η οποία θα είναι κρίσιμη για το μέλλον βρίσκονται στον Εργοτέλη και όπως όλα δείχνουν ο Ιούνιος που μπαίνει από Δευτέρα θα είναι ιδιαίτερα “καυτός” μήνας για την ηρακλειώτικη ομάδα.

Στο στρατόπεδο της “κιτρινόμαυρης” ομάδας περιμένουν με μεγάλη αγωνία πλέον την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση της Βέροιας με την ελπίδα ότι θα είναι θετική για τον Εργοτέλη στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μετά την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και η απόφαση που θα βγει θα είναι καταλυτική. Στον Εργοτέλη επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της αλλά τηρείται στάση αναμονής καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Αν η απόφαση είναι καταδικαστική για την Βέροια ανοίγει ο δρόμος για την παραμονή και πλέον ο Εργοτέλης θα στρέψει όλη του την προσοχή στην υπόθεση της Κέρκυρας με στόχο την τιμωρία των Φαιάκων. Η τοποθέτηση του κ. Παπαλάκη στην προεδρία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δημιουργεί αισίοδοξο κλίμα λόγω της προηγούμενης θητείας του στο ίδιο πόστο και των αποφάσεων που είχε πάρει σε ανάλογες περιπτώσεις. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι όπως όλα δεχνουν καθοριστική καθώς από την εξέλιξη της υπόθεσης της Βέροιας θα φανεί αν υπάρχουν ελπίδες για τον Εργοτέλη να κερδίσει την παραμονή του. Όσο η βαθμολογία δεν επικυρώνεται και όσο παραμένουν ανοικτές οι υποθέσεις Βέροιας και Κέρκυρας ο Εργοτέλης ελπίζει και περιμένει αφήνοντας για αργότερα τις αποφάσεις για το μέλλον του. Σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζουν στον Εργοτέλη τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας και την απόφαση για την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται την νέα περίοδο.

Αυτή την στιγμή το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον Εργοτέλη στην Β` Εθνική αφού αυτός είναι ο στόχος του Δημήτρη Παπουτσάκη. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο μεγαλομέτοχος αναζητά “συμπαίκτες” σε οικονομικό επίπεδο ώστε η ομάδα να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της σε διπλό ταμπλό. Από την μια να ρυθμίσει το χρέος της προς το Δημόσιο αλλά και προς τους ποδοσφαιριστές και από την άλλη να συγκροτήσει μια ομάδα ικανή για να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή της στην Σούπερ Λίγκα. Λύση στο οικονομικό μπορεί να δώσει εξάλλου και η παραχώρηση ποδοσφαιριστών αφού μετά τον Μπρούνο φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλους παίκτες της ομάδας όπως τον Γιουσούφ.

• Στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την επιστήμη και τοποδόσφαιρο, που έγινε στη Δανία, έδωσαν το “παρών” εκπροσωπώντας τον Εργοτέλη, ο γιατρός Νίκος Ανδρουλάκης και ο γυμναστής-εργοφυσιολόγος Νίκος Κουντουράκης.