Καταστροφικός ο συμβιβασμός, γράφουν οι Αυστριακοί

Ενδεχόμενος συμβιβασμός της Ελλάδας με τους πιστωτές της οδηγεί τη χώρα ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, διότι αν περάσουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν και την επόμενη χρονιά αποθέματα κεφαλαίων στη χώρα, μια εξέλιξη που είναι γνωστή μόνον από περιόδους πολέμου, προειδοποιεί σε χθεσινό άρθρο της η μεγαλύτερη αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».

Πολλοί «καλοπροαίρετοι» παρατηρητές ανακουφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ακούγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέσυρε τον αμετακίνητο στη στάση του υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη από την απευθείας γραμμή βολής των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup και οι ίδιοι βλέπουν την πόρτα για τον ποθούμενο συμβιβασμό να έχει ανοίξει τώρα και πάλι κατά μια σχισμή, γράφει η εφημερίδα.

Ακούγεται επίσης, μερικές φορές, συνεχίζει η εφημερίδα, ότι η κυρία Μέρκελ ή ο κύριος Σόιμπλε έχουν καταλάβει ήδη προ πολλού πως οι συνταγές τους για λιτότητα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, αλλά υπάρχουν και οι ψηφοφόροι στη Γερμανία, στους οποίους πρέπει να παρουσιαστεί ότι οι Έλληνες δεν επιτρέπεται να «σέρνουν από τη μύτη» τα πλούσια έθνη των πιστωτών, αυτοί οι Έλληνες, οι οποίοι επί δεκαετίες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους και άφηναν να αναπτύσσονται διαφθορά και κακοδιαχείριση.

Το άρθρο της αυστριακής οικονομικής εφημερίδας καταλήγει με το συμπέρασμα ότι αυτό σημαίνει απλά και μόνο ότι οι πιστωτές θέλουν να καθηλώσουν την Ελλάδα για ακόμη μια χρονιά σε "εμπόλεμη (οικονομικά) κατάσταση".

Η ΑΓΟΡΑ

Βγήκε επισήμως χθες ως είδηση ότι το 2013 (για το 2014 δεν έχουν ακόμη στοιχεία) ξοδέψαμε στην Ελλάδα 4,7 δισ. για ν’ αγοράσουμε γερμανικά προϊόντα. Περίεργο δεν είναι;

(Πόσοι Γερμανοί ζούνε από τα λεφτά των Ελλήνων;)

Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Νέα αύξηση της ανεργίας είχαμε τον Μάρτιο στην Ελλάδα. Ε, βέβαια, αφού κλείνουν επιχειρήσεις...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Δημ. Βίτσας ορίστηκε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

“ΓΑΝΤΙ”

“Γάντι” ήρθε στα κανάλια η φρικιαστική υπόθεση με τον παιδοκτόνο.

Αντί να... πουλήσουν χθες... χρεοκοπία, το ‘ριξαν στην τρομοφρίκη μ’ αυτόν τον διεστραμμένο τύπο.

Θα το “ξεσκίσουν” το θέμα...

Η ΣΤΗΡΙΞΗ

Νέα αύξηση της ρευστότητας στις τράπεζες μέσω του ELA θ’ αποφασίσει σήμερα το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η μέχρι σήμερα ρευστότητα έχει φτάσει συνολικά στα 144 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 76% του ελληνικού ΑΕΠ.

Αυτά για όσους συνεχίζουν να παρασύρονται από ανόητους και να... φοβούνται για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

(Οσο για τον τοπικό γραφικό καραγκιόζη που διαδίδει -δήθεν εμπιστευτικά- διάφορα, θέλει φάσκελα!)

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της αχανούς Κίνας, το Xinhua καταγράφει την αίσθηση που προκάλεσε η ανάρτηση αγγελίας εύρεσης εργασίας του πρώην υπουργού Αργύρη Ντινόπουλου.

«Ένας πρώην εξέχων Έλληνας υπουργός τοποθέτησε αγγελία σε ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας αναζητώντας θέση, σε μία πρωτοφανή περίπτωση στην Ελλάδα που προκάλεσε έκπληξη και αναφορές», αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του Xinhua.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Τώρα ομολογούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αυτό που είχαμε αποκαλύψει εμείς απ’ αυτή τη στήλη ακόμη από το πρώτο μνημόνιο, τότε που τα ανοικτά πουλέν του Γιώργου έλεγαν πως... βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ φοβούμενοι τον ξεσηκωμό του κόσμου.

Ο στόχος των δανειστών είναι να μας πάνε με μέτρα και μνημόνια μέχρι το 2022.

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμούνται από πότε εμείς το αποκαλύψαμε...

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Αναβρασμός επικρατεί στους πολύτεκνους λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μετεγγραφές.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων τις επόμενες μέρες θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου ζητώντας την ακύρωση της αποφάσεως του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές μεταξύ των άλλων και τις μετεγγραφές της κατηγορίας

των πολυτέκνων.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η Ελλάδα θα οριστικοποιήσει «άμεσα» μια συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ με την Fraport για την παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας και διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων και θα ανοίξει και πάλι τις προσφορές για ένα πλειοψηφικό πακέτο στο λιμάνι του Πειραιά.

Δεν πιστεύω να στήσει αντάρτικο ο Λαφαζάνης...

ΤΟ... ΔΩΡΟ

Δώρο στους τραπεζίτες θέλει να κάνει η τρόικα (ή οι θεσμοί) τις ομαδικές απολύσεις αλλά δεν βλέπω να περνά στη διαπραγμάτευση. (Είναι γνωστό τι σχεδιάζεται στις τράπεζες...)

ΤΟ TWEET

Ανάρτηση στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, έκανε ο Πιερ Μοσκοβισί (φωτο), μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομίας επισήμανε ότι τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η «ουσιαστική πρόοδος» του Brussels Group και «η προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου».

«Μόλις συνάντησα τον Γιάννη Βαρουφάκη για τη σημαντική πρόοδο του Brussels Group και την προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup της Δευτέρας», έγραψε ο κ. Μοσκοβισί.