Η επισημοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ και η επιστροφή του Νίκου Μαχλά από το εξωτερικό σημαίνουν την αντίστροφη μέτρηση για τις εξελίξεις στα διοικητικά του ΟΦΗ της επόμενης μέρας.

Η δημοσιοποίηση της προκήρυξης της Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου, έβαλε τέλος στα σενάρια που υπήρχαν για την καθυστέρηση της διαδικασίας και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα με τις ζυμώσεις εντός και εκτός να είναι σε εξέλιξη.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε την ανακοίνωση πρόσκληση των μετόχων στην τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 17:00 στο κλειστό του ΒΑΚ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Πρόσκληση των μετόχων της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “ΟΦΗ - Π.Α.Ε.” σε τακτική Γενική Συνέλευση.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

(Ο.Φ.Η. – Π.Α.Ε.)

Α.Μ.Α.Ε 99125/06/Β/86/41

Σύμφωνα με το Νόμο, το Καταστατικό και δυνάμει της υπʼ αριθμ. 246/16.03.2015 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου με την οποία διορίστηκε προσωρινή Διοίκηση στην Π.Α.Ε. ΟΦΗ, καλούνται οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. – ΟΦΗ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την 18η Μαΐου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 στο κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης ΟΦΗ που βρίσκεται στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, στην περιοχή Σκαφιδαράς Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης, για την λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1. Απολογισμός-έγκριση πεπραγμένων της Προσωρινής Διοίκησης της Π.Α.Ε. ΟΦΗ.

2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μέτοχοι που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην Γ.Σ. πρέπει σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό να καταθέσουν τις μετοχές (τίτλους) στο ταμείο της εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα και να προσκομίσουν στα γραφεία της εταιρείας τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα , πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της Γ.Σ. 

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, για τα θέματα της ημερησίας διάταξης, οι μέτοχοι καλούνται: Την 1η Ιουνίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα σε Α΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση.

Ηράκλειο, 17 Απριλίου 2015 

Εντολή Δ.Σ. 

Ο πρόεδρος Νικόλαος Μαχλάς» Οι επαφές του Μαχλά

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής έχει αναλάβει το μεγάλο βάρος των επαφών για την εξεύρεση λύσης για την επόμενη μέρα. Ο Νίκος Μαχλάς, το διάστημα που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, είχε αρκετές συζητήσεις με θέμα την κρητική ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος έμεινε ικανοποιημένος από τα αποτελέσμτα των επαφών του.

Ο Μαχλάς πριν φύγει για την Αίγυπτο έδειχνε να είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα χωρίς πάντως να βγάζει προς τα έξω λεπτομέρειες από τις συναντήσεις του. Είναι πολύ πιθανό να έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του, αλλά να αποφεύγει τη δημοσιοποίηση τους μέχρις ότου να είναι απόλυτα βέβαιος για το αποτέλεσμα. Αυτές τις μέρες ο Μαχλάς βρίσκεται στην Αίγυπτο για προσωπικούς λόγους, αλλά δεν αποκλείεται το ταξίδι του να έχει σχέση και με τις εξελίξεις στον ΟΦΗ. Αυτό πάντως είναι κάτι που θα το μάθουμε μετά την επιστροφή του στο Ηράκλειο και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που έρχεται.

Εντός των τειχών

Την ίδια ώρα κινήσεις γίνονται και εντός των τειχών. “Παρών” στις εξελίξεις από τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου έχει δηλώσει ο Μανόλης Παπακαλιάτης ο οποίος θα έχει τις επόμενες μέρες επαφές με οικονομικούς παράγοντες της πόλης για να διερευνήσει την προοπτική της δημιουργίας ενός σχήματος που θα μπεί μπροστά για τον ΟΦΗ.

Κυριακή στην Γερμανική TV

Την Κυριακή 26 Απριλίου στις 18:10 ώρας Ελλάδας (17:10 ώρα Γερμανίας) θα προβληθεί από το Γερμανικό κανάλι ZDF το ρεπορτάζ που έκανε πρόσφατα το συνεργείο του στο Ηράκλειο. Στο ρεπορτάζ αυτό θα προβληθούν πλάνα από το Γεντί Κουλέ και το Ηράκλειο όπου μιλούν άνθρωποι της ομάδας και αναφέρονται στα προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και κατά πόσο συνδέονται ή επηρεάζονται από την πολιτική κρίση της χώρας.