Στη δημοσιότητα η διαθήκη της Νταϊάνας

Πού άφησε το ποσό - έκπληξη


Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωής της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία μόλις 36 ετών. Η πρώην σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, Κάρολου, και μητέρα των Γουίλιαμ και Χάρι έρχεται στο μυαλό των συμπατριωτών της καθώς η βρετανική ιστοσελίδα Probate Search δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να περιηγηθεί - αφού καταβάλλει βεβαίως, κάποιο ποσό - σε δημόσια έγγραφα, ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η διαθήκη της.

Το νυφικό στα αγόρια της

Τι περιλαμβάνει η διαθήκη της Νταιάνας; Η Lady Di σύμφωνα με το έγγραφο, άφησε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια. Στους δυο γιους της αφήνει επίσης το νυφικό της. Ουκ ολίγα - και συγκεκριμένα 80.000 δολάρια - αφήνει στον αγαπημένο της μπάτλερ και έμπιστο φίλο.

Ο Πολ Μπάρελ, κατά τα ταμπλόιντ υπήρξε εραστής της.

Μια σειρά από προσωπικά της αντικείμενα, όπως έργα τέχνης - κυρίως πίνακες - και ένα ρολόι κληροδότησε στα 17 (!) της ανίψια.

Και ως στοργική μητέρα που πάντοτε ήταν, παραθέτει στη διαθήκη τα σχέδιά της για τους γιους της: «Σε περίπτωση θανάτου μου, ο πρίγκιπας Κάρολος, θα συμβουλεύεται τη μητέρα μου για το μεγάλωμα, τις σπουδές και την υγεία των παιδιών μας».

Ο ιστότοπος Probate Search έχει δημοσιεύσει τις διαθήκες διάσημων προσωπικοτήτων – ανάμεσα τους και αυτές των Ουίνστον Τσόρτσιλ και  Τζορτζ Όργουελ. Χωρίς αμφιβολία όμως η διαθήκη  της πριγκίπισσας Νταϊάνα  θα γίνει η πιο… δημοφιλής. Αρκεί μόνο κάποιος να πληρώσει τη συνδρομή των $ 15 και να ξεκινήσει το ψάξιμο…