“Πρέπει οι παίκτες μου να καταλάβουν ότι ο Ηρόδοτος είναι μία μεγάλη ομάδα, ένα ιστορικό σωματείο και επιβάλλεται να δείχνουν πάντα την ίδια σοβαρότητα είτε πρόκειται για επίσημο αγώνα, είτε για φιλικό ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση”.
Τάδε έφη Γιάννης Πετράκης ο οποίος παρουσιάζεται έντονα προβληματισμένος μετά την φιλική ήττα του Ηροδότου από την ΑΕΚ με 3-1 στον Καρτερό. Ο τεχνικός των “κυανόλευκων” δεν στάθηκε στις δηλώσεις του στο σκορ, αλλά στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. “Ίσως κάποιοι να μην το πήραν και τόσο σοβαρά. Δεν θα πρέπει όμως να συμβαίνει αυτό. Δεν με ενδιαφέρει το σκορ αλλά η εικόνα που θα δείχνουμε να είναι θετική. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν έγινε αυτό”.
Πάντως ο κ. Πετράκης θεωρεί ότι αυτό το ματς δεν θα επηρεάσει την ομάδα του εν όψει του αγώνα με τον Κόρφο στην Ελούντα, επισημαίνοντας όμως ότι οι παίκτες του πρέπει να το αντιμετωπίσουν με τη δέουσα προσοχή.
Στο φιλικό με την ΑΕΚ ο κ. Πετράκης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Στο α’ ημίχρονο έπαιξαν οι Χασουράκης, Καργιωτάκης, Τζωρμπατζάκης, Αυγενάκης, Ανδριανάκης, Κώττης, Χαλκιαδάκης, Πανάκας, Ξυδάκης, Παπαδάκης, Μαρνελάκης. Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Φράγκος, Ταβλαδωράκης, Κασσωτάκης, Γιαλούσης, Βερναδάκης, Χατζάκης, Κουντουριώτης, Καλομοίρης, Ρουμπάκης, Ζήσης, Καλαϊτζάκης, Τζομπανάκης, Λιουδάκης και Κοκόλης.
Για την ιστορία τα γκολ πέτυχαν οι Πετράκης (25’), Χρονάκης (40’ πέναλτι), Κατσάφαρος (65’ πέναλτι) και για τον Ηρόδοτο ο Καλαϊτζάκης στο 75’.
ΦΙΛΙΚΗ
ΕΞΑΡΑ
Σ’ ένα άλλο φιλικό που έγινε την Κυριακή η Χερσόνησος επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 6-1 της Μινωικής στον Καρτερό.
Όπως φανερώνει το σκορ η Χερσόνησος ήταν πολύ καλύτερη απέναντι σε μία Μινωική που προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή της. Η Χερσόνησος είδε σοβαρά το παιχνίδι κι αυτό ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον προπονητή της κ. Επιτροπάκη που έβγαλε κι άλλα χρήσιμα συμπεράσματα βλέποντας τους νεαρούς παίκτες να προσαρμόζονται και να δίνουν υποσχέσεις για το μέλλον.
Αντίθετα ο Γιώργος Χριστοφής δεν πήρε θετικά μηνύματα εν όψει του αγώνα με την Επισκοπή και χθες μιλώντας στους παίκτες του ζήτησε να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα, διότι αν παρουσιάσουν αυτό το πρόσωπο δεν θα έχουν τύχη.
Για την Χερσόνησο σκόραραν οι Βαφειάδης (2), Φουκαράκης, Χρονάκης, Καζεράκης, Κορδώνης και για τη Μινωική ο Ντάγκινης.
Η Μινωική παρατάχθηκε με την εξής σύνθεση: Καλαϊτζάκης, Πατεράκης Σ., Νικάκης, Ψιμόπουλος, Κοντάκος, Καλαμάς, Μαυρογιαννάκης, Χαμαλάκης Γ., Φραγκάκης, Κοσμαδάκης, Γιαλούσης.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν ακόμα και οι: Παρθενάκης, Φανιουδάκης, Κουτουλάκης Γ., Καστελλιανάκης, Ρουμελιώτης, Μαγούλιος, Σφακιανάκης, Ντάγκινης, Νικηταράς και Πατεράκης Κ.
Η Χερσόνησος έπαιξε με τους εξής: Φουρναράκη, Αποστολάκη, Μαρκάκη, Οικονομάκη, Γεωργόπουλο, Κορδώνη, Βοσκάκη, Λεμπιδάκη, Χρονάκη, Φινοκαλιώτη, Φουκαράκη. Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Καπελώνης, Καζεράκης, Αραβιάκης, Βαθιανάκης, Γκίκας, Μπελιβάνης, Βαφειάδης, Καρβουνάκης, Γιαλαμάς.

