Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη έκθεση χειροποίητης τέχνης από φίλους και μέλη του συλλόγου γυναικών, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου στο Παρθεναγωγείο Μαλίων.
Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να επισκεφτούν τα Μάλια το περασμένο Σαββατοκύριακο και να θαυμάσουν τις δημιουργίες των εκθετών.
Οι δημιουργοί είχαν επιστρατεύσει φαντασία, μεράκι και αγάπη προκειμένου να φτιάξουν ό,τι πιο όμορφο και πρωτότυπο, που κέντρισε το ενδιαφέρον των δεκάδων ανθρώπων που την επισκέφτηκαν.
Οι καλλιτέχνες οι οποίοι πήραν μέρος δήλωσαν: «Η έκθεση συνδύαζε, την δημιουργικότητα την αισθητική και την παράδοση, εικονογραφώντας την ταυτότητα, την ιστορία και το μέλλον της περιοχής μας. Αποτελεί τη βάση για να «αναπλάθεται» η ταυτότητα των Μαλίων με σύγχρονους όρους. Δεν είναι μόνο έργα χειρός, είναι έργα ψυχής».
Εντυπωσιάστηκαν μικροί και μεγάλοι με το αποτέλεσμα της αξιοθαύμαστης προσπάθειάς τους και ανανέωσαν το επόμενο ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με νέες εκπλήξεις.
Ο σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων, συγχαίρει όλους τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου που συμμετείχαν στη 3ήμερη έκθεση και ευχαριστεί θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους».
Συμμετείχαν οι: Αβραάμ Μαρίνα, Αλεξάκη Κατερίνα, Βλαστός Γιώργος, Βλαστού Γκέινα, Βλαστός Μιχάλης, Γιαμπατζολιά Ιωάννα, Γιεπρεμιάν Έρη, Ζαχαριάδη Νεκταρία & Νυφούλα, Λυδάκης Λευτέρης, Μανδελενάκη Μαρία,Μαραυγάκη Εύα, Μπελιβάνη Γκάμπυ, Μπερέτα Ειρήνη, Παρθενιάδου Μαρία, Πεδιαδίτης Στέλιος, Πιτερός Δημήτρης, Σαπουνάκη Κάλια, Φαζού Ζέτα και Φέσσα Μαρία.
Υπήρχαν κατασκευές για το “Πασχαλινό Παζάρι” από τα σχολεία της περιοχής.