Το τελευταίο «λίφτινγκ» στην αγωνιστική λειτουργία του Εργοτέλη είναι αποφασισμένη να επιχειρήσει η τεχνική ηγεσία της ομάδας στο δεκαήμερο που έχει στη διάθεσή της μέχρι το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης και οι συνεργάτες του ξέρουν πολύ καλά ότι αν δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού, τότε το όνειρο των πέντε σερί νικών θα μείνει απατηλό.

Ήδη λοιπόν το τεχνικό επιτελείο έχει εστιάσει στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, μιας και κάθε ευκαιρία που

παρουσιάζεται από δω και στο εξής επιβάλλεται να μην περνάει ανεκμετάλλευτη. Είναι γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια με Βέροια, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρ. ο Εργοτέλης πήρε πολύ χαμηλό βαθμό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στη δημιουργία ευκαιριών. Συνολικά στα τέσσερα αυτά ματς σημείωσε μόλις δυο γκολ, εκ των οποίων το ένα ήταν αυτογκόλ.

Οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν ασφαλώς περισσότερα από την τριάδα των Σολάρι, Ολαϊτάν, Τζίλας που ενίσχυσε τον Γενάρη την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο Αργεντινός που εντάχθηκε τελευταίος στο δυναμικό της ομάδας, είναι πολύ βαρύς στα παιχνίδια και δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Έχει πετύχει ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Ολαϊτάν έχει ασφαλώς το μεγάλο ελαφρυντικό της μακρόχρονης απουσίας του από τα γήπεδα, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που διακρίνεται για την έλλειψη ομαδικού πνεύματος. Ο Νιγηριανός έχει σκοράρει επίσης μόνο μια φορά, στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Τζίλας τέλος ξεκινάει συνήθως από τον πάγκο και γι’ αυτό δεν έχει ουσιαστική προσφορά (ένα γκολ κατά του ΟΦΗ).

Για να πάρουν τα πάνω τους επιθετικά οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν και την επιστροφή του Γιουσούφ που έλειψε λόγω τραυματισμού στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Λογικά θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα κόντρα στον Πανθρακικό, φορώντας ειδική μάσκα.

Κατά τα άλλα, στον Εργοτέλη θα ήθελαν πολύ να δώσουν ένα φιλικό ματς το Σαββατοκύριακο όμως δεν υπάρχει διαθέσιμος αντίπαλος από καμία κατηγορία.