Από άγρια επεισόδια και ρατσιστικές επιθέσεις σημαδεύτηκε η προχθεσινή νύχτα στο κέντρο των Χανίων. Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο κέντρο των Χανίων, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν τα Χανιά.

Από τη ρατσιστική επίθεση δε γλύτωσε όμως κι ένας γιατρός, ο οποίος δεν προκάλεσε αλλά ούτε και συμμετείχε σε κανένα επεισόδιο που να δικαιολογεί τη μετέπειτα επίθεση που δέχτηκε και η οποία τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Ο 43χρονος γιατρός Δημήτρης Μαυρέας, ο οποίος χτυπήθηκε από παρέα νεαρών νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Χανίων. Ο ίδιος αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε τόνισε:

«Ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου στο στέκι μεταναστών, μετά από εκδήλωση που είχε γίνει εκεί. Φεύγοντας είδα ένα φίλο μετανάστη ο οποίος μας είπε ότι πριν τον είχε τραμπουκίσει μια ομάδα νεαρών. Βγήκαμε μαζί από το στέκι και περπατήσαμε. Η ομάδα των νεαρών ήταν σε μια απόσταση και με είδαν που ήμουν με τον μετανάστη. Προσωπικά δεν είχα καμία αντιπαράθεση μαζί τους, ούτε τους είπα, ούτε μου είπαν το οτιδήποτε. Το μόνο μου «έγκλημα» ήταν ότι ήμουν δίπλα στο παιδί που είχαν τραμπουκίσει» δηλώνει ο γιατρός και προσθέτει: «Φεύγοντας μαζί με τη γυναίκα μου για να πάρουμε το αμάξι μας που ήταν πιο κάτω στη Δασκαλογιάννη, είδα ένα από αυτούς τους νεαρούς να μιλάει στο κινητό και να είναι στη μέση του δρόμου να με δείχνει και να λέει «ναι, ναι, αυτός είναι». Μου λέει η γυναίκα μου «σε έδειξαν». Δεν πέρασε από το μυαλό μου τι μπορεί να συμβεί και συνεχίσαμε να περπατάμε. Μετά από 10 μέτρα μια ομάδα τριών ατόμων ανέβαινε τη Δασκαλογιάννη και φαίνονταν ότι είχαν κακή πρόθεση. Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Λίγο πριν φτάσουν οι τρεις σε εμένα, έρχεται από πίσω ο τύπος που μιλούσε πριν στο τηλέφωνο, και χωρίς να προηγηθεί τίποτα άλλο με κτυπάει με ένα ξύλινο στυλιάρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τα έχασα, γύρισα και τον είδα να κρατάει το στυλιάρι και ταυτόχρονα μου επιτέθηκαν οι άλλοι τρεις κλοτσώντας και γρονθοκοπώντας με. Έπεσα κάτω και συνέχισαν να με κτυπούν. Ευτυχώς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων άρχισαν να φωνάζουν και αυτοί σταμάτησαν. Εκεί που μπόρεσα να σηκωθώ ήλθε ένας από αυτούς που τον αναγνώρισα επίσης στις φωτογραφίες που μου έδειξε η αστυνομία και μου έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο ρίχνοντας με στο έδαφος όπου και κτύπησε το κεφάλι μου στην άσφαλτο. Κατάλαβα ότι έχω κτυπήσει πάρα πολύ γιατί είχα μούδιασμα και πόνο σε όλο το σώμα».

Συνεχίστηκαν οι φασαρίες

Λίγες ώρες μετά και αφού είχε γίνει γνωστή η επίθεση σε βάρος του αλλοδαπού αλλά και του γιατρού μια άλλη ομάδα νεαρών, αποτελούμενη από περίπου 100 άτομα, έσπασε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και προκάλεσε φθορές στο “Μουσείο Εθνικής Ελλάδας” του “Γαλανόλευκου Φάρου”.

Συλλήψεις

Τρεις νεαροί Χανιώτες, οι οποίοι και συνελήφθησαν φέρονται ως οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του 43χρονου γιατρού προχθες το βράδυ στην οδό Δασκαλογιάννη κοντά στην πλατεία της Σπλάντζιας.

Οι φερόμενοι ως δράστες ηλικίας 26, 28 και 24 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.