«Η Δικαιοσύνη, λόγω υποστελέχωσης, εμφανίζει καθυστερήσεις. Αυτό είναι που μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και στην αποφυλάκιση βουλευτών της, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό  ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «οι αρμόδιοι εισαγγελείς εισηγήθηκαν στο Συμβούλιο Εφετών την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, στις 29 ..»

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε επίσης ότι «με τις προτάσεις τους οι εισαγγελείς Εφετών Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζητούν από τους Εφέτες να διατάξουν την αποφυλάκιση των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Η εισήγηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για «θλιβερή πρωτοτυπία».

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» πιθανότατα αμέσως μετά το Πάσχα».

Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης είπε ότι θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου που θα έλθει στη Βουλή, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να καταργήσει τις φυλακές Γ' τύπου. Ωστόσο, όπως τόνισε, θα υπάρχουν πτέρυγες υψηλής ασφάλειας σε όλα τα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.