Υποθέσεις που καθορίζουν το μέλλον του ΟΦΗ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΓΚΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΑΟ


Μια ακόμα σημαντική εβδομάδα είναι αυτή που μπαίνει από σήμερα για τον ΟΦΗ με την ελπίδα η άνοιξη να φέρει και την….άνοιξη στις τάξεις του μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Η εβδομάδα αυτή είναι καθοριστική για τα εξωαγωνιστικά ζητήματα της ομάδας τα οποία όμως άμεσα αφορούν και την πορεία της στο Πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο.

Σήμερα το μεσημέρι θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Λίγκας στην οποία ο ΟΦΗ έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα του αγώνα με τον Ατρόμητο και των -4 βαθμών. Το θέμα υπήρχε και στην προηγούμενη συνεδρίαση όμως δεν συζητήθηκε λόγω της έντασης και της διακοπής από την διαμάχη Μαρινάκη-Αλαφούζου. Είναι πολύ πιθανό το θέμα να μπει σε ψηφοφορία και να αποφασίσει η Λίγκα για το αν τελικά θα γίνει το παιχνίδι και ο ΟΦΗ πάρει πίσω τους βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν με απόφαση που σύμφωνα με την κρητική ομάδα ελήφθη παράνομα αφού δεν φέρει την υπογραφή του Δ.Σ.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη και στο θέμα με τα δελτία. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητάει πλέον, όπως γράψαμε ήδη, από την κρητική ΠΑΕ να δοθούν απαραίτητα τα παραστατικά πληρωμής των τεσσάρων πρώην ποδοσφαιριστών του συλλόγου, προκειμένου να κάνει δεκτό το αίτημα των «ασπρόμαυρων» και να εκδώσει τα δελτία των εννέα μεταγραφών του Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική συμφωνία ήταν να σταλούν εγγράφως οι διακανονισμοί με τους Βλόνταρτσικ, Βάντο, Μποντόρ και Γκέρμπερ, κάτι το οποίο είχε διευθετηθεί από τους ιθύνοντες της κρητικής ομάδας, όμως πλέον αφού η ΕΠΟ ζητάει απαραίτητα την πληρωμή τους, γίνεται αντιληπτό πως τα πράγματα αλλάζουν. 

Σε αυτό το πλαίσιο σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο και η τελική απόφαση που θα πάρει το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, το οποίο συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα, και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι το αίτημα του ΟΦΗ για τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ατρόμητο και η επιστροφή των τεσσάρων βαθμών στην ομάδα του Ηρακλείου.

Στο ΟΦΗ προετοιμάζονται να κινηθούν σε διπλό μέτωπο, με τις εξελίξεις από αυτές τις δύο υποθέσεις να κρίνουν κατά πολύ το μέλλον του κρητικού συλλόγου στη Σούπερ Λίγκα.



Καταγγελία για ΠΑΟ



Παράλληλα ο ΟΦΗ προχωρώντας στην αντεπίθεση στην κόντρα του με τον Παναθηναϊκό έχει ζητήσει να τεθεί στην Λίγκα το θέμα με τα φορολογικά των “πρασίνων”. Η κρητική ομάδα έχει κάνει καταγγελία σε ΣΔΟΕ και Σούπερ Λιγκ καταγγέλλοντας τους για παραβάσεις της αθλητικής και φορολογικής νομοθεσίας. Οπως αναφέρεται στην καταγγελία του ΟΦΗ, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Μαχλά, οι «πράσινοι» ελέγχονται για φοροδιαφυγή, μη καταβολή ΦΠΑ και απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ, στην επιστολή προς το ΣΔΟΕ, και η ηρακλειώτικη ομάδα κατηγορεί τη νομική υπηρεσία της Super League, «η οποία για λόγους προσωπικής “πολιτικής” δεν ήλεγξε επί σειρά ετών τον τρόπο διάθεσης εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Από τον ΟΦΗ προχώρησαν στην καταγγελία αυτή όπως υποστηρίζουν «ως έχοντες έννομο συμφέρον και για λόγους υγιούς ανταγωνισμού». Η ΠΑΕ ΟΦΗ, με επιστολή στη Super League, ζητεί να συζητηθεί το θέμα των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ΔΣ του συνεταιρισμού σήμερα , κάτι όμως που είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν θα συμβεί.