Χρειάζονται... σελίδες για να γραφτεί το βιβλίο του ΟΦΗ

Η ΝΙΚΗ-ΑΝΑΣΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


Ο ΟΦΗ νίκησε 72-69 τον Εθνικό, απομακρύνθηκε με τρεις νίκες από την επικίνδυνη ζώνη, παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου χόρευαν σούστα κάτω από τους ήχους της κρητικής λύρας, αλλά αυτά δεν στάθηκαν ικανά να καλύψουν προβλήματα, λύπες και αγωνίες που βιώνει το τμήμα.

Κι αν οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ για να έρθει το 8ο ροζ φύλλο αγώνος, στην αίθουσα τύπου ο προπονητής Φώτης Τακιανός είχε το δικό του ξέσπασμα. Κι αν την πρώτη φορά - πριν μερικούς μήνες που οι παίκτες κατέβηκαν σε αποχή - δεν είπε και πολλά, τώρα ήταν χείμαρρος. Βλέπετε την προηγούμενη εβδομάδα για δυο μέρες οι παίκτες δεν κατέβηκαν στις προπονήσεις διότι τους οφείλονται χρήματα και δεν ξέρουν τι θα συμβεί στη συνέχεια.

«Οι παίκτες έκαναν μια αποχή και μπήκαν στο γήπεδο την Τετάρτη. Αυτό που βλέπετε είναι ένα προκάλυμμα από την υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο των παιδιών.

Εχω κουραστεί. Εχουμε κουραστεί. Εδω και τρία χρόνια συζητάμε τα ίδια πράγματα. Δεν ξέρουμε αν ολοκληρώσουμε το βιβλίο της φετινής χρονιάς.

Λείπουν οι λευκές σελίδες. Τις σελίδες τις βάζουν άλλοι. Εμείς βάζουμε αυτά που γράφονται στο βιβλίο».

Για το αν κάνει σκέψεις να αποχωρήσει: «Κάθε μέρα της ημέρας και κάθε δευτερόλεπτο σκέφτομαι να φύγω.

Όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια, έτσι και αυτή τη στιγμή υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις, αλλά υπάρχουν και άγραφοι κανόνες, που προφανώς από κάποιους δεν εκτιμούνται. Δεν ξέρουμε τη δεδομένη στιγμή πώς θα αντιδράσει ο καθʼ ενας.

Εδώ και τρία χρόνια δεν υπήρχει ποτέ ομαλή ροή στο οικονομικό κομμάτι. Εφυγε βασικός πάικτης, λόγω του οικονομικού. Πώς θα το διαχειριστεί ένας προπονητής αυτό; Ολες οι ομάδες έχουν προσθήκες παικτών, εμείς έχουμε απώλειες. Πόσο πιο ηρωικό θα το κάνουμε ακόμη;

Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από μέσα Νοεμβρίου. Δηλαδή ουσιαστικά στον δεύτερο μήνα της φετινής χρονιάς. Το πρόβλημα είναι βιοποριστικό για κάποιους. Δεν επιτίθεμαι σε κανένα. Αλλα ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η ομάδα έχει αυτά τα προβλήματα.

Να πάρουμε το μερίδιο της ήττας, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε το 100%».

Για το πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί η ομάδα: «Εχουμε 9 αγωνιστικές, θα προσπαθήσουμε να παραδώσουμε την ομάδα με ασφάλεια και απο εκεί και πέρα ο καθʼ ένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηριών. Δουλεύει το φιλότιμο τους».



Βαθιά ανάσα



Πράγματι. Οι παίκτες του ΟΦΗ έδειξαν φιλότιμο, κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγώνα για να πάρουν τη νίκη. Ο ΟΦΗ είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (μόνο στο 23ʼ ο Εθνικός προς στιγμήν πέρασε μπροστά 39-38), ξέφυγε με 10 π. στο 15ʼ (29-19) αλλά το τέλος ήταν δραματικό.

Παρότι ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 9 πόντους στο 35ʼ (62-53) με δυο συνεχόμενα τρίποντα του Σταμπουλή, ο Εθνικός 22ʼʼ πριν το τέλος μείωσε 66-65 με βολές του Δεμερτζή. Στη ρουλέτα των βολών οι του ΟΦΗ ήταν εύστοχοι (Λιανός, Μποχολίδης είχαν 6/6) και πήραν τη νίκη μια και οι Δεμερτζής, Τζιάλας είχαν 4/6 συνολικά.

“Θέλαμε τη νίκη στην προσπάθεια για να μείνουμε στην κατηγορία. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαχειριστούμε το υλικό μας με τα προβλήματα που έχουμε. Για αυτό και είχαμε αυξομοιώσεις στο παιχνίδι. Οταν μας είχε καταβάλει η κούραση, τα παιδιά έβαλαν και την ψυχή τους και κέρδισαν το παιχνίδι. Εύχομαι καλή επιτυχία στις 9 αγωνιστικές στον Εθνικό. Εμείς έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας παντός είδους τον οποίο και πρέπει να ξεπεράσουμε. Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε και σε ένα προσωπικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ένα μέλος της ομάδας, ο έφορος του ΟΦΗ Μανόλης Σφακιανάκης, διότι η μητέρα του έκανε μια σοβαρή επέμβαση. Οπως είπε «θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους των παικτών και του προπονητή, περαστικά σε ένα μέλος της οικογένειας μας. Ενας δικός μας άνθρωπος περνάει μια δυσκολία. Η μητέρα του Μάνου Σφακιανάκη έκανε μια σοβαρή επέμβαση, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Τα 10λεπτα: 19-17, 36-33, 50-49, 72-69.