Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Την πρόταση να λειτουργήσουν στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Αγίου Μηνά εξωτερικά ιατρεία του Βενιζελείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τα οποία να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες εντός του κέντρου της πόλης, κάνει ο Γρηγόρης Πασπάτης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Βενιζελείου.

Όπως είπε ο ίδιος στην “Π, αυτή θα ήταν μια καλή λύση για την σωστή αξιοποίηση του ιδιόκτητου κτιρίου του ΙΚΑ προς όφελος του κόσμου. Ο ίδιος ανέφερε: “Η πρώτη επιλογή είναι να μετατραπεί “άμεσα σε αστικού τύπου κέντρο υγείας και να δρα συνεπικουρικά στα 2 στενάζοντα νοσοκομεία. Η επιλογή αυτή χρειάζεται χρήματα και πολιτική βούληση που δεν γνωρίζω αν η παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι προηγούμενες ηγεσίες δεν είχαν αυτή τη βούληση.

Μια άλλη πρότασή του είναι να πωληθεί άμεσα στον ιδιωτικό τομέα για εμπορική χρήση ώστε να βοηθήσει την ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής ενώ τόνισε ότι η χειρότερη εκδοχή είναι να παραμείνει αναξιοποίητο και να ρημάξει.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση “παγώνει” το λουκέτο που είχε αποφασιστεί από την προηγούμεν, ενώ οργανώθηκαν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να μην κλείσει.