Νέα σύσκεψη των εμπόρων με τους βουλευτές

«Πνιγόμαστε» είπαν οι καταστηματάρχες σε όλους τους βουλευτές Ηρακλείου που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Παρασκευή ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Στο τραπέζι τέθηκαν φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στις επιχειρήσεις, όπως είναι το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια , οι οφειλές που έχουν οι έμποροι στο ασφαλιστικό τους ταμείο αλλά και τα συσσωρευμένα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Το «παρών» έδωσαν, ακόμα, εκπρόσωποι από το εμποροβιομηχανικό και το οικονομικό επιμελητήρια και την ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Κρήτης.

«Πολλά φλέγοντα ζητήματα είχαν ξεχαστεί με τις εκλογές, όμως, εδώ «πνιγόμαστε». Η πραγματική οικονομία στενάζει», τονίζει, στην «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κουμαντάκης.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς εμπόρων με την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να τις λάβει σοβαρά υπόψη της εν όψει των μεταρρυθμίσεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Κουμαντάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είπε πως τα ληξιπρόθεσμα δάνεια του επιχειρηματικού κόσμου αγγίζουν τα 45 δις ευρώ ενώ τα χρέη προς το Δημόσιο φτάνουν τα 10 δις ευρώ.

Συνολικά, 350.000 επιχειρήσεις αδυνατούν σήμερα να εξοφλήσουν και να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Ο γραμματέας του συλλόγου, κ. Βασίλης Εφραίμογλου, τόνισε πως «οι ρυθμίσεις που μέχρι τώρα είχαν υιοθετηθεί, ουσιαστικά, δεν προσέφεραν τίποτα στα δημόσια έσοδα, αυτό θέλουμε να αλλάξει. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις , τις έχουμε επικαιροποιήσει και περιμένουμε η νέα κυβέρνηση να τις λάβει σοβαρά υπόψη». Είπε, ακόμα, πως « υπενθυμίζω ότι οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί από το 2008 με πολλά δις ευρώ, πολλά από αυτά ήταν για να δοθούν στην πραγματική οικονομία, όμως, τίποτα δεν έχει γίνει».