Φοβήθηκε να κερδίσει και στο τέλος τα έχασε όλα...

ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ (2-1) ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ


Με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς ξεκίνησε για τον Εργοτέλη η Σαρακοστή αφού «νήστεψε» σε ακόμα ένα παιχνίδι τους βαθμούς, χάνοντας από τον Ατρόμητο με 2-1 στην κατά συνθήκη έδρα του και χθες, το «Γεντί Κουλέ».

Μια οδυνηρή ήττα για την τοπική ομάδα που «αγγίζει» τα όρια της καταδικαστικής καθώς έμεινε πέντε βαθμούς μακριά από τη γραμμή σωτηρίας, εννέα «στροφές» πριν από το φινάλε κι ενώ το πρόγραμμα στις τέσσερις προσεχείς αγωνιστικές είναι βουνό...

Οι «κιτρινόμαυροι» αλλά και η τεχνική τους ηγεσία «φοβήθηκαν» ξεκάθαρα να κερδίσουν το χθεσινό παιχνίδι, αδυνατώντας να διαχειριστούν μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση στη μεγαλύτερη διάρκειά της. Αντιθέτως το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια έκανε αυτά που ακριβώς έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο μετά το γρήγορο προβάδισμα του αντιπάλου του και την αποβολή που το συνόδευσε, επιτυγχάνοντας έναν μικρό θρίαμβο.

Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη ξεκίνησαν με φειδωλές κινήσεις το παιχνίδι, προσέχοντας κυρίως την αμυντική τους λειτουργία μετά τη «θαλασσοταραχή» που τους είχε πιάσει στο ματς με τον Πανιώνιο. Γιʼ αυτό εξάλλου στην ενδεκάδα ξεκίνησαν δυο κλασικά αμυντικά χαφ (Μπόε Καν, Κοζορώνης) με τους Γιουσούφ, Ολαϊτάν στα άκρα και τον Ουλά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σολάρι.

Η τύχη ευνόησε τον Εργοτέλη στο 17ʼ, όταν ο Κούρος γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τα πίσω, ο Σολάρι την δέχθηκε και ανετράπη από τον Λαζαρίδη ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ο Αργεντινός σέντερ φορ εκτέλεσε αδύναμα πλην εύστοχα το πέναλτι, «γράφοντας» έτσι το 1-0 για την ομάδα του Ηρακλείου που είδε να ανοίγονται διάπλατα μπροστά της οι προοπτικές μιας μεγάλης νίκης. Αυτή η εξέλιξη όμως έμελλε να αποτελέσει τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι της... Κι αυτό γιατί η αριθμητική υπεροχή που κέρδισε ο Εργοτέλης δεν «μεταφράστηκε» ποτέ σε ουσιαστικό πλεονέκτημα.

Οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στην περιοχή τους επιτρέποντας στον Ατρόμητο να κυκλοφορήσει άνετα την μπάλα και σιγά σιγά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Έτσι στο 31ʼ μετά από συνεχόμενα λάθη των παικτών του Εργοτέλη, ο Κατσουράνης έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο ανενόχλητος Ναπολεόνι με κεφαλιά έφερε στα ίσα το ματς.

Λίγο αργότερα (40ʼ) ο Ιταλός επιθετικός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ για να πάρει το «ριμπάουντ» ο Καράσκο που σούταρε ψηλά από πολύ ευνοϊκή θέση. Στο 44ʼ ο Κοζορώνης έπιασε ένα μακρινό δυνατό σουτ που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του ασταθή Γκορμπούνοφ ωστόσο ήταν φανερό ότι ο Εργοτέλης είχε ήδη απωλέσει την μεγάλη του ευκαιρία για το «χρυσό» τρίποντο...

Το μοτίβο του αγώνα άλλαξε στην επανάληψη μετά την καθυστερημένη είσοδο του Μπρούνο στο ματς ο οποίος προσπάθησε να «συμμαζέψει» την μεσαία γραμμή της ομάδας του και παράλληλα να αξιοποιήσει τους επιθετικογενείς παίκτες που υπήρχαν ήδη στο γήπεδο. Ο Εργοτέλης ωστόσο δυσκολευόταν πολύ στη δημιουργία ευκαιριών και η αντίστροφη μέτρηση για την ...καταστροφή του ξεκίνησε με την αποκατάσταση της αριθμητικής ισορροπίας. Στο 77ʼ ο Μπόε Καν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα δυνατό φάουλ στον Μαρσελίνιο, γεγονός που δεν άργησε να εκμεταλλευθεί η ομάδα του Περιστερίου αφού πρώτα ο Μπρούνο (81ʼ) πλάσαρε μόλις άουτ από πλάγια θέση.

Στο 86ʼ ο Κούρος συνδυάστηκε ωραία με τον Ούμπιντες για να «στρωθεί» η μπάλα στον Μαρσελίνιο ο οποίος με έναν αριστερό «κεραυνό» μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τον Ατρόμητο μέσα σε βουβαμάρα...

Οι Ρέντζας, Γκορκς και Μπρούνο στάθηκαν από τον Εργοτέλη στο ύψος των περιστάσεων ενώ από τους νικητές ξεχώρισαν οι Κατσουράνης, Ναπολεόνι και Μαρσελίνιο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σαράνοφ, Ρέντζας, Λουβιόν, Γκορκς, Λυκογιάννης, Μπόε Καν, Κοζορώνης (62ʼ Μπρούνο), Ουλά, Ολαϊτάν (69ʼ Καλέ), Γιουσούφ, Σολάρι (82ʼ Τζίλας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Κούρος, Αγκουαζί (75ʼ Κοντοές), Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Δημούτσος, Ούμπιντες, Ναπολεόνι (82ʼ Μπρίτο), Καράσκο (62ʼ Μαρσελίνιο).