Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα ο ΔΥΠΕάρχης Αντώνης Γρηγοράκης στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης που έχει προγραμματιστεί με τον νέο υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή.

Τα κυριότερα προβλήματα και στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί, ενώ ήδη η ΔΥΠΕ έχει αποστείλει ένα ογκώδη φάκελο με όλα τα στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των δομών υγείας της Κρήτης.

Σε ερώτηση της “Π” για το αν τώρα υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΕ Άννα Τριχοπούλου είπε ότι κανένα νοσοκομείο δεν αναφέρθηκε σε ελλείψεις.

Οριακό το ποσό για τις εφημερίες

Ωστόσο, οριακό είναι το ποσό - κονδύλι που διατίθεται για τις εφημερίες. Έτσι για παράδειγμα στα κέντρα υγείας εφημερεύουν λιγότεροι γιατροί από ότι θα έπρεπε.

Ο επιμελητής Α’ οδοντίατρος στο Κ.Υ. Τζερμιάδου κ. Κυριαζής είπε στην “Π”: “Υπάρχει πρόβλημα με τα κονδύλια για τις εφημερίες και επιπλέον εγώ έχω ζητήσει φάρμακα για το οδοντιατρείο και δεν τα έχω παραλάβει ακόμη”.

Υποστελεχωμένο συνεχίζει να είναι το ΠΕΔΥ

Εντωμεταξύ με λίγους γιατρούς και περιορισμένες ειδικότητες συνεχίζει να λειτουργεί το ΠΕΔΥ στο Ηράκλειο καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν προσληφθεί μόνο 2 γιατροί, ένας μικροβιολόγος και ένας οφθαλμίατρος.

Αρχίζει οικονομικούς ελέγχους το

υπουργείο Υγείας

Περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών ερευνά το υπουργείο Υγείας που αρχίζει οικονομικούς ελέγχους σε φορείς που εποπτεύει όπως είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΕΟΜ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΕΚΕΠΥ.

Ο έλεγχος θα αφορά την τελευταία τριετία ενώ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να έχει το πόρισμα το συντομότερο δυνατόν. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα ενταθούν είπε ο υπουργός Υγείας ενώ συνεργάτες του του προτείνουν και την κατάργηση φορέων η λειτουργία των οποίων έχει υψηλό κόστος χωρίς να παράγουν το ανάλογο έργο.