Την εκταμίευση της τακτικής επιχορήγησης του 2014 προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των Ενώσεων που ανήκουν, ανακοίνωσε η ΓΓΑ με την είσοδο του 2015. Ήδη έχει αρχίσει η ανάρτηση στο διαδίκτυο του ποσού που κάθε Ένωση δικαιούται και συνολικά ανέρχεται στο 1.434.100 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η εκταμίευση του ποσού καθυστέρησε περίπου δύο μήνες επειδή, όπως αποκαλύφθηκε, η ΕΠΟ δεν είχε φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών στο ταμείο των αστυνομικών. Προκειμένου να μη χαθούν τα χρήματα και να ενισχυθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία, ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδριανός κατέθεσε τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, ώστε όταν οι αθλητικές ομοσπονδίες δεν είναι φορολογικά ενήμερες, η χρηματοδότηση όσον αφορά στην τακτική επιχορήγηση να μπορεί να δίνεται απευθείας στις Ενώσεις ή στα σωματεία.
“Κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε στην Βουλή ύστερα από πρόταση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ήδη δέσμευσε, και αναρτά στο διαδίκτυο ανά Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, τα ποσά της απευθείας κρατικής επιχορήγησης συνολικού ύψους 1.434.100 ευρώ για την ενίσχυση ποδοσφαιρικών σωματείων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την διάθεση των ποσών” αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΑ.