Η αλλαγή του χρόνου βρίσκει τον ΟΦΗ στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας του με τις ώρες να κυλούν βασανιστικά χωρίς κανένα θετικό σημάδι στον ορίζοντα.
Στην αλυσίδα των επιστολών που αναδεικνύουν τις τελευταίες μέρες την έλλειψη λογικής και σεβασμού προς την ιστορία του σωματείου, προστέθηκε και αυτή των παικτών - όσων έχουν απομείνει στο ρόστερ - που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο λίγα λεπτά πριν το καλωσόρισμα του 2015. Οι ποδοσφαιριστές πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, στήνουν στον τοίχο τον Γκατούζο για το σημείο μηδέν που έχει φθάσει η ομάδα, αποποιούμενοι τις δικές τους ευθύνες, προφανώς γιατί η αναμφισβήτητη ασυνέπεια της διοίκησης ως προς τις οικονομικές της υποχρεώσεις, είναι αρκετή για άλλοθι:
“Με αφορμή τις Άγιες αυτές ημέρες και τον ερχομό της νέας χρονιάς, οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΟΦΗ θα θέλαμε ολόψυχα να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και πρόοδο. Πρόοδο στην οποία όλοι εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΟΦΗ πιστεύουμε για το 2015 μιας και η προηγούμενη χρονιά μας αποχαιρετάει με πίκρα και πολλά παράπονα. Η αγωνιστική σεζόν 2014-2015 ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα και βλέψεις καθώς η προηγούμενη 2013-2014 μας βρήκε να τερματίζουμε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League και μια ανάσα από το τελικό του κυπέλου. Όνειρα τα οποία ήρθε να συμπληρώσει η τεράστια προσωπικότητα του κ. Γκατούζο ο οποίος συμφώνα με τα λεγόμενά του και την καθημερινή του προσπάθεια στο ΒΑΚ μας διαβεβαίωνε και πίστευε ότι όλα θα πάνε καλά τόσο για την ομάδα μας όσο και για εμάς τους ίδιους ποδοσφαιριστές που όλους αυτούς τους μήνες εργαζόμαστε χωρίς καμιά ουσιαστική αμοιβή, αλλά με ψίχουλα που απαξιώνουν τη δουλειά μας και την αξιοπρέπεια μας. Όσο αφορά τη στάση του κ. Γκατούζο ο οποίος αποχώρησε και αποχαιρέτησε τον ΟΦΗ μέσω μιας απλής επιστολής παραίτησης, έχουμε μόνο εκφράσουμε τη απογοήτευση και την απορία μας για αυτή του την προσωπική επιλογή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρώην προπονητή μας για όλα. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση μας για την κοροϊδία του τελευταίου μήνα και είναι άξιο απορίας πώς μπορούν κάποιοι άνθρωποι να παίζουν με την ιστορία του ΟΦΗ με τις καριέρες μας και τις ζωές μας. Η ομάδα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει. Έχουμε πρόβλημα διαβίωσης αρκετό καιρό και ποτέ δεν δημιουργήσαμε το παραμικρό παρόλο με όλα αυτά που γίνονται και ακούγονται…
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλή χρόνια υγεία και το 2015 να φέρει μια λύση στα προβλήματα μας. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ…”. Την ίδια στιγμή, ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί στους παράγοντες της ομάδας μετά τις ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις, ήταν η τοποθέτηση του Ανδρέα Μανουσάκη στον Athletic Radio.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε ότι περίμενε χθες το βράδυ την επιστροφή του Γκατούζο από την Ιταλία (!) και αποκάλυψε ότι το «ναυάγιο» με τους Ιταλούς επενδυτές προκλήθηκε από το εσωτερικό της ομάδας, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στη Γ.Σ. της ερχόμενης Δευτέρας: «Η ενημέρωση που είχαμε από τον Γκατούζο ήταν ότι θα επέστρεφε στο Ηράκλειο και θα έπαιρνε τις αποφάσεις του. Η επίσημη θέση της ΠΑΕ είναι να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που προέκυψαν και έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Εμείς δεν κρυφτήκαμε, προχωρήσαμε την διαδικασία ωστόσο στην πορεία προέκυψαν κάποια στοιχεία που θα τα μάθει ο κόσμος στην Γενική Συνέλευση. Η δουλειά χάλασε εκ των έσω και την Δευτέρα θα πούμε πολλά περισσότερα».
Δηλώσεις έκανε και ο Νίκος Μαχλάς στο contra.gr, χαρακτηρίζοντας ως κοροϊδία την ιστορία με τους Ιταλούς:
«Αυτό που έγινε με τους Ιταλούς επενδυτές ήταν μεγάλη κοροϊδία. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος, όλοι έχουμε γίνει μαύρα πρόβατα και όσοι ασχοληθήκαμε πιο παλιά και όσοι ασχολήθηκαν τώρα. Η Γ’ Εθνική δεν είναι λύση».
Κάποιες ενδείξεις για το τι μέλλει γενέσθαι στα διοικητικά είναι πιθανό να αποκαλυφθούν στο σημερινό Δ.Σ. ωστόσο το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη Γ.Σ. της 5ης Ιανουαρίου. Πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανή επιστροφή του Μάνθου Πουλινάκη δεν επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του πρώην προέδρου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέμα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν βρεθεί ένα σχήμα για να «κουβαλήσει» την ομάδα με τα χίλια ζόρια, το αγωνιστικό πρόβλημα είναι πελώριο. Ο Μιλιάζες ζήτησε να φύγει (τον θέλει ο Σα Πίντο στον Ατρόμητο) ενώ οι μεταγραφές που είναι απαραίτητες για να διεκδικηθεί με αξιώσεις ο στόχος της παραμονής, μοιάζουν με όνειρο θερινής νυκτός τη δεδομένη στιγμή...