Περισσότερες από χίλιες οικογένειες στη Γόρτυνα απόλαυσαν το εορταστικό τραπέζι, χάρη στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας που διένειμε 1300 τσάντες.
Το τμήμα πρόσφερε σε άτομα που είχαν ανάγκη στις 108 Ενορίες της Μητρόπολης ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, κονσέρβες, ζάχαρη, γάλατα, χυμούς, χριστόψωμα και ένα κοτόπουλο.
Η συγκεκριμένη βοήθεια προέρχεται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με πρωτοβουλία του υφυπουργού, Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος την πρότεινε προς την Εκκλησία της Κρήτης και υπεγράφη σχετική προγραμματική σύμβαση . Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Μ.Κ.Ο. «Φιλοξενία» της Εκκλησίας Κρήτης.
Ανάλογη κίνηση έγινε και στις εννέα Μητροπόλεις της Κρήτης. Η προσφορά αυτή κρίνεται σημαντική για τους καιρούς που ζούμε και σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί.
Χιλιάδες οικογένειες στα συσσίτια
Σημειώνεται ότι μεγάλες ενορίες της Μητρόπολης διαθέτουν Τράπεζες Τροφίμων που διανέμουν τρόφιμα. Λειτουργούν, επίσης, συσσίτια στην Ενορία του Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου Μοιρών, η οποία από το 2009 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014, έχει προσφέρει 10.500 μερίδες φαγητού, στην Ενορία Πύργου Μονοφατσίου η οποία από το 2006 μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο έχει προσφέρει 30.100 μερίδες φαγητού και στην Ενορία Αγ. Τίτου Τυμπακίου, η οποία από το 2011 μέχρι τέλος Οκτωβρίου έχει προσφέρει 5.500 μερίδες φαγητού.
Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν για την ετοιμασία των παραπάνω τσαντών, προς τους δωρητές των συσσιτίων και προς τις κυρίες που μαγειρεύουν εθελοντικά, με τόσο φιλότιμο, για να φτάσει με διάκριση στα σπίτια των εχόντων ανάγκη και ανήμπορων συνανθρώπων μας το μαγειρεμένο φαγητό.
«Μπορούμε να κόψουμε περιττά πράγματα των κοινωνικών εκδηλώσεών μας για την ενίσχυση των συσσιτίων, σε συνεννόηση με την Ι. Μητρόπολη και τους ιερείς των Ενοριών της, πράγμα απαραίτητο για τον συντονισμό του έργου της προσφοράς της αγάπης μας», τονίζει η Μητρόπολη.