Στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη στέκονται οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης που παρέδωσαν, μια «ανάσα» πριν την Πρωτοχρονιά, είδη πρώτης ανάγκης σε Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης, στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας» και σε κοινωνικές Υπηρεσίες. Η προσπάθεια αυτή πραγματοποιήθηκε σε όλη την χώρα με την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών.
Ανάλογες εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι από τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών, όπου δόθηκαν τα είδη που είχαν συγκεντρωθεί.
Ο Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων Ταξίαρχος Ανδρέας Δασκαλάκης, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηρακλείου Ταξίαρχος Νικόλαος Χριστοφάκης, την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες. Στο Ρέθυμνο, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, ενώ στο Λασίθι ο Διευθυντής Αστυνομίας Λασιθίου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Περάκης, την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου και αντιπροσωπείες της Διεύθυνσης Λασιθίου επισκέφθηκαν αρμόδιες κοινωνικές Υπηρεσίες.