Σοβαρές καταστροφές προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Κρήτης η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το νησί  τα τελευταία 24ωρα. Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο νομό Χανίων όπου είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα. Λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με την πυροσβεστική να δέχεται αλλεπάλληλες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ανθρώπων.
Μεταξύ των ανθρώπων που χρειάστηκαν βοήθεια από κλιμάκιο πυροσβεστών ήταν μία γυναίκα, η οποία είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι, αλλά και μικρά παιδιά πολυμελούς οικογένειας από την Βουλγαρία.
Η συνεχής καταρρακτώδης βροχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι στην πόλη των Χανίων,  οι οποίοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν ενώ τα νερά κατέκλυσαν ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Οικοσκευές και εμπορεύματα αχρηστεύθηκαν με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται σε απόγνωση. Από την εισροή υδάτων προβλήματα προκλήθηκαν ακόμα στο αρχείο της Πολεοδομίας, στα Δικαστήρια και στην Δημοτική Πινακοθήκη.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Πλατανιάς

Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την θεομηνία που έπληξε πολλές περιοχές του Δήμου Πλατανιά με τον Δήμαρχο, Γιάννη Μαλανδράκη  να ζητά να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη η περιοχή.
Ολόκληρες  εκτάσεις έχουν καλυφθεί από νερό, ενώ το οδικό δίκτυο σε αρκετά σημεία έχει κοπεί λόγω σοβαρών κατολισθήσεων. Δεκάδες υπόγεια κατοικιών, εστιατορίων, βιοτεχνιών  και ξενοδοχείων έχουν πλημμυρίσει.
Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν από δένδρα μέχρι και κολόνες της ΔΕΗ. Χωριουδάκια αποκλείστηκαν, ενώ πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα μέσα στην παγωνιά παραμονή Πρωτοχρονιάς.  
Τα μηχανήματα Περιφέρειας και Δήμων εργάζονταν πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές όπου ήταν άμεσα εφικτό, ωστόσο η πλήρης αποκατάσταση των προβλημάτων θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Χθες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης μετέβη στα Χανιά προκειμένου μαζί με τους συνεργάτες του να εκτιμήσουν το μέγεθος των καταστροφών και να ληφθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις για την καταγραφή τους με στόχο αφενός την διεκδίκηση αποζημιώσεων αφετέρου κονδυλίων για την διαδικασία αποκατάστασης τους.
Οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ ακυρώσεις είχαμε και σε πτήσεις. Η κακοκαιρία πλήττει και το νομό Ηρακλείου χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές. Η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την κοπή ενός δένδρου που είχε σπάσει από τους δυνατούς ανέμους καθώς και για την διάσωση δύο μικρών σκύλων, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο κέντρο της πόλης. Δρόμοι πλημμύρισαν, σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν άλλα σοβαρά προβλήματα.  

Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε θερμοκήπια στην Ιεράπετρα

Με άσχημο τρόπο ήρθε ο νέος χρόνος για παραγωγούς στην Ιεράπετρα, οι οποίοι αντίκρισαν τις περιουσίες τους κατεστραμμένες από το σαρωτικό χτύπημα ανεμοστρόβιλου. Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στην περιοχή από Ιεράπετρα προς Γρα-Λυγιά. Ο ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» τα πάντα στο πέρασμα του με τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων να μιλούν για τεράστια καταστροφή στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.