Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τις συνθήκες που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 42χρονο Ηρακλειώτη, λίγες ώρες πριν την έλευση του 2015. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει την διερεύνηση του τραγικού συμβάντος, επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στο κρίσιμο τηλεφώνημα που φέρεται να δέχτηκε ο άτυχος άνδρας πριν αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του με ένα 38αρι περίστροφο.
Ποιο ήταν το πρόσωπο που τηλεφώνησε στον 42χρονο και τι τού είπε; Το κινητό τηλέφωνο του αυτόχειρα αλλά και κάποιες μαρτυρίες από το περιβάλλον του θύματος εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν το «κλειδί» στις έρευνες.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε στην «Π» ότι διερευνούν κάποια στοιχεία που αφορούν στις οικονομικές συναλλαγές του 42χρονου, ελέγχουν όμως και κάποιες άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με προσωπικά ζητήματα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην διάθεση της Αστυνομίας έχει φθάσει μία πληροφορία που εάν αποδειχτεί βάσιμη, μπορεί ίσως να δικαιολογήσει την ψυχολογική φόρτιση του 42χρονου. «Είναι θέμα χρόνου να δοθούν απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί υπόψη μας στο πλαίσιο της προανάκρισης. Δεν αποκλείουμε να υπήρξε ένας συνδυασμός γεγονότων που επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία του».
Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές συναλλαγές του 42χρονου, από μαρτυρίες οικείων του προκύπτει-σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία-ότι πρόσωπο από την Αθήνα φέρεται να είχε διαθέσει ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ στην εταιρεία που είχε συστήσει ο 42χρονος μαζί  με δύο συνεργάτες του. Στην εταιρεία αυτή ο 42χρονος εμφανιζόταν ως  εκπρόσωπος και διαχειριστής.  Υπό ποιες συνθήκες και  υπό ποιους όρους είχε συμφωνηθεί η διάθεση αυτών των χρημάτων, είναι υπό διερεύνηση. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εκτιμούν ότι πιθανότατα υπήρχε απαίτηση επιστροφής αυτών των χρημάτων, κάτι που δεν ήταν εφικτό στην παρούσα φάση.
Αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία του ατόμου που είχε αυτήν την οικονομική συναλλαγή με την εταιρεία του 42χρονου και θα το αναζητήσουν για κατάθεση.
Αναφέρεται  πάντως  ότι η οικογένεια του άτυχου άνδρα είναι ευκατάστατη και εάν εκείνος επιθυμούσε, θα μπορούσε να βρεθεί λύση διευθέτησης στο όποιο πρόβλημα οικονομικής φύσης μπορεί να αντιμετώπιζε. 

Συγκλονισμένοι συγγενείς και φίλοι 

Ο 42χρονος  ήταν μοναχοπαίδι. Απαρηγόρητοι οι γονείς του, οι συγγενείς και οι φίλοι του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς  τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή, ότι έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα.
Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια. Αγαπούσε τα ταξίδια, λάτρευε τον χορό. Κοινωνικός, δραστήριος, δοτικός.
Συγκλονιστικά είναι τα μηνύματα των φίλων του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook. Σοκ και θλίψη για την απρόσμενη «φυγή».
Συγκινεί το μήνυμα φίλου του τραγουδιστή. «Καλό ταξίδι αγορίνα μου!!! Δεν μπορώ να το χωνέψω. Θυμάμαι την τελευταία κουβεντούλα που είχαμε κάνει με την αγαπητή μαμά σου. Σήμερα μου είπε να σου αφιερώσω τραγούδι....Με τη δύναμη θα το κάνω, δεν ξέρω απόψε...αλλά σου υπόσχομαι πως σήμερα η βραδιά είναι για πάρτη σου. Καλό παράδεισο γιατί μόνο αυτός σου αξίζει».
Άλλος φίλος του γράφει: «σήμερα που αλλάζει ο χρόνος, θα σου πω να είσαι καλά όπου και να  είσαι αλλά και ένα μεγάλο γιατί!!! ρε φίλε». Συγκλονισμένη φίλη του γράφει: «Από το πρωί που ξύπνησα, έβλεπα όλους να σου λένε καλό ταξίδι...Λέω μωρέ ο Μάνος πήγε ταξιδάκι...Καλά να περάσει...Πού να φανταστώ όμως ότι αυτό το ταξίδι ήταν χωρίς επιστροφή..Κάτι τέτοιες στιγμές όλοι έχουν να θυμηθούν κάτι. Έτσι και εγώ θυμάμαι τις παραστάσεις στο Λύκειο Ελληνίδων, τις πρόβες μας, τους χορούς μας και τα γέλια μας. Τι ωραία χρόνια!!! Τώρα τί; Δεν μπορώ, πονάει η ψυχή μου. Εγώ θυμάμαι μόνο ένα χαμόγελο πίσω από το όνομα σου. Πού να φανταστώ τι πόνο έκρυβες...Καλό ταξίδι Μάνο».
Συγκλονίζει με τα λόγια της όμως και η φίλη του. « Ήσουν, είσαι και θα είσαι ο μόνος άνθρωπος που αγάπησα και ερωτευτηκα πραγματικά, ο άγγελος μου, ο πρίγκιπας μου, τα όνειρα μου ολόκληρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την καλοσύνη σου, την αγάπη σου και το σεβασμό σου που εδειχνες, όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους τους ανθρώπους.  Ότι και να πω για σένα είναι λίγο,  μηδαμινό μπροστά σε αυτό που είσαι. Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου, μαζί με όλες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Αντίο πρίγκιπα μου, καλό ταξίδι...»