31,7% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την οικονομική κατάσταση

63% θεωρούν μεγαλύτερο πρόβλημα την ανεργία

1στους 2 θεωρεί ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει

45% δεν εμπιστεύονται το πολιτικό καθεστώς


Μέσα σε δέκα χρόνια οι Ελληνες... έχασαν το χαμόγελό τους, αφού από τους πιο χαρούμενος λαούς στην Ευρώπη έχουν μετατραπεί στο λαό εκείνο που εμφανίζεται πιο δυσαρεστημένος με τη ζωή και την εργασία του .

Δυσαρεστημένοι με τη ζωή και την εργασία τους εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσης.

Το ποσοστό αυτό αυξάνεται (6 στους 10) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημά τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και του Ευρωβαρόμετρου:

Καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση δηλώνει το 31,7% του συνόλου (56,4% του φτωχού πληθυσμού).

Δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό καθεστώς το 45% του συνόλου (50,6% των ανέργων).

Σχεδόν 1 στους 2 πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.

Το 7,8% των ανθρώπων στο όριο της φτώχειας δήλωσαν ότι κατά τον τελευταίο μήνα αισθάνονται απογοητευμένοι, μελαγχολικοί ή ένιωθαν κατάθλιψη.

Περισσότεροι από 7 στους 10 θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή.

Το 82% του συνολικού πληθυσμού αισθάνεται μεγάλη πίεση.

Σύμφωνα με το 63% των Ελλήνων, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία.

Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ οι Έλληνες βαθμολογούν με «0» την ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους και εμφανίζονται ως οι πιο δυστυχισμένοι από τους κατοίκους των 36 χωρών-μελών του Οργανισμού.

Η αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας , καθώς και το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων απασχολείται σε επαγγέλματα που δεν έχουν να κάνουν με τον τομέα τους, έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχοσύνθεση των Ελλήνων. Οπως επισημαίνει ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών κ. Διονύσης Μπαλούρδος:«Σύμφωνα με μελέτες, τα ποσοστά κατάθλιψης στην χώρα μας  έχουν αυξηθεί κατά 50% μέσα στην τριετία 2011-2014».