Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, Ηλίας Ηλιάδης και Κατερίνα Νικολαΐδου ήταν οι νικητές στις κατηγορίες καλύτερης ομάδας, καλύτερου αθλητή και καλύτερης αθλήτριας, στο πλαίσιο των βραβεύσεων του ΠΣΑΤ χθες στο ΣΕΦ.

Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. απονεμήθηκε στον Γιώργο Σαμαρά της Γουέστ Μπρομ, για τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό φίλαθλο της πρώην ομάδας του, Σέλτικ, τον Jay Beatty, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

«Δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Σας ευχαριστώ όλους που κάνατε ό,τι περνούσε από τα χέρια σας ώστε ο Τζέι να είναι εδώ. Δεν έκανα κάτι σπουδαίο. Ήταν απλά μια αγκαλιά. Υπάρχουν ανώνυμοι άνθρωποι που κάνουν πολλά περισσότερα για παιδιά που είναι άρρωστα, που είναι φτωχά. Αυτοί οι άνθρωποι με τις φιλανθρωπίες τους αξίζουν πολλά περισσότερα βραβεία απ’ αυτό που κρατώ στα χέρια μου. Ο μοναδικός λόγος που είμαι εδώ είναι ο μικρός. Αντιμετωπίζω ένα σημαντικό πρόβλημα και ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να μου δώσει δύναμη για να το ξεπεράσω είναι αυτός εδώ!» είπε ο «Σαμ», ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί στο ΣΕΦ μολονότι τις τελευταίες ώρες αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα.

Κορυφαίοι αναδείχθηκαν ακόμα. Ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ο Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβητης ΑΜΕΑ), η Στέλλα Σμαραγδή (στίβος ΑΜΕΑ). Επαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» στην οικογένεια Αργύρη Παπαπέτρου, επαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) από κοινού στον ποδοσφαιριστή της Νέας Ιωνίας Γιάννη Χλωρό και στην ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Σπόρτιγκ.

Επαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» στις αθλήτριες του σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου, στην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη και στον αθλητή του μηχανοκίνητου αθλητισμού Αντώνη Σάγμαλη.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου για την πολυετή προσφορά του στο στίβο, στους παράγοντες Νίκο Βεζυρτζή, Άκη Μιχαηλίδη και Κώστα Χαϊτογλου, στον επί τιμή πρόεδρο του ΠΣΑΤ Πέτρο Λινάρδο για τα 65 χρόνια μάχιμης αθλητικής δημοσιογραφίας και στους Γιώργο Ζαραβίνα και Δημήτρη Καφφάτο, για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ.