ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΑΓΟΡΑ” Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ  ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟ “ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ” ΜΕ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον τρίτο του προπονητή μέσα στην ίδια σεζόν αναζητά από την ελληνική «αγορά» ο Εργοτέλης με την ελπίδα τα ...χριστουγεννιάτικα ψώνια που θα κάνει να του αποδώσουν στο τέλος της περιόδου την πολυπόθητη παραμονή στην κατηγορία.

Μετά από ακριβώς 100 μέρες παραμονής στην τεχνική ηγεσία, ο Παύλος Δερμιτζάκης αποτελεί από χθες το πρωί παρελθόν, μια εξέλιξη που ουσιαστικά είχε διαφανεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του Παγκρητίου μετά το ματς με την Ξάνθη. Ο Καβαλιώτης τεχνικός δεν εκδήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί αλλά δεν ήταν δυνατό και να μη συναινέσει στην απόφαση της διοίκησης.

«Έπειτα από συνάντηση που είχαν σήμερα (σ.σ. χθες) η διοίκηση της ΠΑΕ Εργοτέλης και ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης, συναποφασίστηκε με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Η οικογένεια του Εργοτέλη θα θεωρεί πάντα τον Παύλο Δερμιτζάκη εκλεκτό μέλος της, του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία στην καριέρα του», ανέφερε η ανακοίνωση της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ που συνοδεύτηκε και από μια λιτή αλλά περιεκτική δήλωση του πρώην πλέον τεχνικού της ομάδας: «Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και την οικογένεια του Εργοτέλη για την συνεργασία. Μπορεί τα πράγματα να μην πήγαν όπως τα θέλαμε, αλλά πιστεύω και εύχομαι ότι με το υπάρχον υλικό, το οποίο είναι αξιόλογο, αλλά και με την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία, που σήμερα φαίνεται δύσκολος, αλλά για εμένα είναι εφικτός».

Στον Εργοτέλη ρίχνουν ουσιαστικά μια τελευταία ζαριά για να σωθεί η χρονιά, όντας αποφασισμένοι φυσικά να χαρίσουν ως “προίκα” στον νέο προπονητή μια ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση. Τώρα το ποιος θα αναλάβει την ομάδα, αποτελεί ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Το μοναδικό δεδομένο που υπάρχει είναι ότι ο τρίτος κατά σειρά τεχνικός που θα αναλάβει τον φετινό Εργοτέλη θα είναι Έλληνας ή έστω κάποιος που γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα.

Από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτά των Αναστόπουλου, Παράσχου, Τσιώλη, Λεμονή.

Με Ταουσιάνη στην Κέρκυρα

Την ώρα που η διοίκηση ξεκινά τις επαφές με τους υποψήφιους διαδόχους του Δερμιτζάκη (εξελίξεις αναμένονται μετά το αυριανό παιχνίδι), οι εναπομείναντες παίκτες και ο Γιάννης Ταουσιάνης

(ο μοναδικός αυτή τη στιγμή στον Εργοτέλη με δίπλωμα UEFA Pro που μπορεί να καθίσει στον πάγκο σε επίσημο αγώνα) θα προσπαθήσουν αύριο στην Κέρκυρα να αναστρέψουν την κατάσταση με ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Λυκογιάννης.

Στο μεταξύ, επίσημη μορφή πήρε το ενδιαφέρον ομάδας του Κατάρ για τον Μπρούνο. Η έγγραφη πρόταση που έφθασε στο Ηράκλειο είναι τελικά ανώτερη των 200.000 ευρώ. Ο Εργοτέλης θέλει να κρατήσει τον παίκτη μέχρι το καλοκαίρι αλλά δεν αποκλείεται τελικά να ενδώσει στον πειρασμό παραχωρώντας τον άμεσα…