Σε πολιτικούς και στρατιωτικούς οι μίζες των εξοπλιστικών

«Ταξίδι στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung και αναφέρεται στις μίζες που πλήρωνε η Rheinmetall στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα: «Η θυγατρική εταιρεία Rheinmetall Defence Electronics κατά την πώληση των εναέριων αμυντικών συστημάτων Asrad έδωσε πολλά εκατομμύρια μίζες σε υπουργούς και στρατιωτικούς.

Οι εισαγγελίες στην Αθήνα και στη Βρέμη έχουν ερευνήσει το θέμα και εξετάζουν τώρα ποιος θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο και ποιος όχι. Η Rheinmetall έχει προχωρήσει σε αυτοκάθαρση και πρότεινε αμνηστία σε όσους μάνατζερ είχαν εμπλακεί στις δωροδοκίες. Όποιος ομολογήσει, ο όμιλος δεν προτίθεται να τον διώξει ποινικά. Αγωγές αποζημίωσης δεν θα κατατεθούν. Μέχρι στιγμής όμως κανείς δεν έχει δηλωθεί».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Γερμανικές εταιρείες για δεκαετίες έδιναν μίζες στην Ελλάδα. Ποτέ πριν δεν εκδόθηκε κάποιος. Τώρα αυτό ίσως αλλάξει».

ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 28 Νοεμβρίου 2014, μοιράζουν 2 εκατομμύρια ευρώ στα πολιτικά κόμματα ως οικονομική ενίσχυση.



ΜΕΤΑ...

Και αυτές οι εκλογές θα είναι η ταφόπλακα των δημοσκόπων. Κρατείστε σημειώσεις με τα ποσοστά που δίνουν τώρα και θα τα πούμε στην επόμενη όταν ο λαός θα έχει μιλήσει...

Να σημειώσω μόνο πως για άλλη μια φορά οι δημοσκοπήσεις των ξένων πρεσβειών θα πέσουν “τζαστ”!

ΡΙΞΤΕ

Αύριο θα είναι η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου. Ρίξτε προγνωστικά τώρα που... γυρίζει.

Η δική μου πρόβλεψη είναι από 163-165. Να δούμε...

(Το πρώτο στοίχημα έχει πέσει σε cafe του κέντρου και είναι 15.000 ευρώ υπέρ της μη εκλογής).

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ακούω δηλώσεις επί παντός επιστητού αλλά δεν ακούω κουβέντα για τα νέα μέτρα που ζητά η Τρόικα (μείωση συντάξεων και κατώτερου μισθού αλλά κυρίως για το ότι ζητούν το υπουργείο Οικονομικών να διοικείται από μόνιμο τεχνοκράτη που να υπάγεται απευθείας στην Τρόικα).

ΓΙΑΤΙ;

Kαλά γιατί δεν προσπαθούν να κερδίσουν τον κόσμο και τους ψηφοφόρους δια της πειθούς, αλλά σπέρνουν τρομοπανικό; Ευτυχώς που κανείς δεν τους δίνει πια σημασία ό,τι κι αν λένε...

ΤΙ;

Tι κρύβει η αποδέσμευση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ που επιχείρησε χθες ο Φ. Κουβέλης; Θα δούμε σε λίγο...

ΘΕΛΕΙ;

Συγνώμη αλλά δεν ξέρω ακόμη (μετά βεβαιότητας) αν θέλει ο Αλέξης την αυτοδύναμη νίκη σ’ αυτές τις εκλογές. Στη θέση του θα... περίμενα τις επόμενες...

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Καλές οι συμβουλές του Γάλλου επιτρόπου Μοσκοβισί αλλά καλύτερα είναι να τα πει στους δικούς του καθότι η πατρίδα του χρωστάει 2,5 τρισ. ευρώ!!

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Οι πιο σοβαροί αναλυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις με την οικονομία της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ ζητούν νέες κυρώσεις και ο Πούτιν απαντά με αντίποινα. Μια πρόβλεψη τώρα:

Αν καταρρεύσει η οικονομία της Ρωσίας θα έχουμε ντόμινο εξελίξεων σ’ ολόκληρο τον κόσμο και τότε τίποτα δεν θα είναι όπως σήμερα...

Ο ΛΟΓΟΣ

Ποια σκοπιμότητα έχουν όσοι βουλευτές βγαίνουν τώρα στα ΜΜΕ και δηλώνουν αναποφάσιστοι για την εκλογή Προέδρου;

Θα κρυβόμαστε τώρα;

ΟΛΑ

Όλα τα λεφτά είναι η Βούλτεψη.

Μπορεί να λέει και κάτι... παραπάνω αλλά δίνει... σασπένς στην πολιτική αντιπαράθεση. Εδώ που φτάσαμε...

ΤΟ “ΠΩΣ”

To πώς «θα χορέψει πεντοζάλη τις αγορές ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας» εξηγεί σε άρθρο του ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

Ειδικότερα, ορμώμενος από τις… «δεσμεύσεις» του Αλέξη Τσίπρα πως «θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές», ο οικονομολόγος και συνεργάτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί πως αυτό θα καταστεί πραγματικότητα μόνο μέσω μίας πραγματικής διαπραγμάτευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ειπωθούν και μερικά «όχι».

Λέει συγκεκριμένα σε άρθρο του:

“Πώς μπορεί να μετατραπεί επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση σε λυράρη, από αλυσοδεμένο χρεο-δουλοπάροικο που χορεύει στους σκοπούς των δανειστών; Μόνο μέσα από μια πραγματική διαπραγμάτευση που θα γίνει μόνο αν είμαστε έτοιμοι να πούμε ΟΧΙ σε συνθήκες συνεχιζόμενης επέκτασης της συνολικής χρεοκοπίας στο μέλλον.

Όσο διαρκούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα είναι σε κατάσταση αποπληξίας. Όταν ολοκληρωθούν, με την Ελλάδα ξανά βιώσιμη χώρα, τότε, πράγματι, οι αγορές θα σπεύσουν να χορέψουν από πεντοζάλη έως και βαλς στους δικούς μας σκοπούς”.