Ένα αλλιώτικο σχολειό για τα παιδιά στήνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δ/νση Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη.

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για δέκα ημέρες να φοιτήσουν στο σχολειό του Αι Βασίλη, να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, να ζυμώσουν παραδοσιακά γλυκίσματα, να ζωγραφίσουν και να γράψουν γράμμα στον αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών και στο τέλος να πάρουν ως επιβράβευση το “Πτυχίο βοηθού του Αι Βασίλη”.

Στα πέντε ξύλινα σπιτάκια, καθημερινά (εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων) κατά τις απογευματινές ώρες, από 5 ως 8 το βράδυ, θα υλοποιούνται οι παραπάνω δράσεις από τη Δ/νση Κοινωνικής Ανάπτυξης και εθελοντές, με την συμμετοχή των παιδιών. Τα παιδιά από τη συμμετοχή τους στο κάθε σπιτάκι θα παίρνουν κι από μια σφραγίδα. Στο τέλος, αφού συγκεντρώσουν τις τέσσερις σφραγίδες, έχοντας συμμετάσχει στις προβλεπόμενες δράσεις, θα περνούν στο τελευταίο σπιτάκι όπου θα λαμβάνουν από τον Άι Βασίλη το "Πτυχίο Βοηθού του Άι Βασίλη".

Από τις 8 ως τις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου από τις 5 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ θα γίνει.

Ψυχαγωγική Δραστηριότητα από τους παιδαγωγούς του Μουσείου Αγροτικής Ιστορίας & Λαϊκής Τέχνης του χωριού “Αρόλιθος”.

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από τις 7 ως τις 8 το βράδυ θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις ο Κλόουν Τσιχλόφουσκας.

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 6 με 8 το βράδυ θα γίνεται Face painting από την ΩΡΕΛΙΑ.

Την Τρίτη 23 του μήνα, στις 8 με 9 το βράδυ θα δώσει συναυλία η Χορωδία Κέντρου Κοινοτικής φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Κατσαμπά.

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, στις 6.30 με 7 το βράδυ θα γίνει Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την παιδική και νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου (Πιάνο: Νίκος Κοκκίνης, Καλ. δ/νση: Γιάννης Ιδομενέως)

Την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, στις 6 με 9 το βράδυ, όπως και το Σάββατο 27 του μήνα τις ίδιες ώρες, θα γίνει Μουσικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για τα παιδιά

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα με 8 το βράδυ θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις η Μαρουλίτα

Την Δευτέρα 29 του μήνα, στις 6 με 8 το βράδυ θα γίνει Face painting από την ΩΡΕΛΙΑ

Τέλος, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στις 8 με 10 το βράδυ θα ακουστεί

Κρητική Μουσική με τους Κυριάκο Καλλέργη (λύρα), Πετσάκη Γιάννη (λαούτο - τραγούδι). Συμμετέχει η Παγκρήτια Ένωση χοροδιδασκάλων με παιδικό χορευτικό από τον κ. Στέλιο Καφετζάκη.