Προσφορά του Mr Jumbo για τις Γούρνες

Στο στόχαστρο δύο επενδυτικών σχημάτων το ακίνητο “φιλέτο” της πρώην αμερικανικής βάσης των Γουρνών, όπως ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι τρία επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο διαγωνισμού για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου για 40 χρόνια.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν δύο προσφορές στο πλαίσιο διαγωνισμού για την αξιοποίηση ακινήτου έκτασης 30 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου, Ηράκλειο Κρήτης, από την  “DIMAND Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. και από την “Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία JUMBΟ”.

 Αντίστοιχα για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, προσφορές κατέθεσαν η “DIMAND Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Κατασκευών, Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.”, η “ΕΛΙΑ Κατασκευαστική Α.Ε.” και η “ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε επόμενη συνεδρίασή του θα προχωρήσει στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

 Σε ό,τι αφορά το ακίνητο έκτασης 316 στρεμμάτων που συμπεριλαμβανόταν στον ίδιο διαγωνισμό (Γούρνες Χερσονήσου), δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον, κάτι που προκαλεί απορίες αφού οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τώρα, έστω και ατύπως, εμφανίζονταν να είναι αρκετοί...

 Στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξή τους σε τουριστικές μονάδες ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels) και συγκεκριμένα για το ακίνητο Σανατόριο Μάνα στη Βυτίνα Αρκαδίας, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε πλειοδότρια την OTUS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε. για τη μίσθωση του για 50 χρόνια, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 16.600 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο σύμφωνα με τα οριζόμενα στα τεύχη του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το Ξενία Θάσου είναι στις 28 Ιανουαρίου 2015.

 Τέλος, για τα ακίνητα του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου των Boutique Hotels και για το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει εκ νέου τις δυνατότητες αξιοποίησης των εν λόγω ακινήτων.