Μια ταινία που γυρίστηκε στο Ηράκλειο στο διεθνές ψηφιακό φεστιβάλ

Η βραβευμένη “Ελάχιστη” της Κωνσταντίνας Πάλλη


Η ταινία «Ελάχιστη» της Κωνσταντίνας Πάλλη συνεχίζοντας την πορεία της στα φεστιβάλ Κινηματογράφου θα προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ στον ιστορικό Κινηματογράφο «Αλκυονίδα» στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Ψηφιακού Φεστιβάλ Αθήνας.

Η Κωνσταντίνα Πάλλη ζει και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο όπου και γυρίστηκε η ταινία.

Η ταινία μικρού μήκους «Ελάχιστη» (Diminished) είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας νέων δημιουργών και εξαρχής πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία χρηματοδότηση.

Η κεντρική ηρωίδα, πραγματικά Ελάχιστη ανάμεσα στους πολλούς, αγωνίζεται να βρει μια θέση σ’ έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά. Έχει περιθώριο μόνο μιας μέρας για να βρει δουλειά και στέγη. Στην προσπάθεια της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με όλη την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας που βιώνει την κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Η ταινία μιλά για τη μοναξιά όλων αυτών που δεν στάθηκαν τυχεροί. Πολλοί απ’ τους συντελεστές είναι και οι ίδιοι χρόνια άνεργοι και γνωρίζουν αυτήν την κατάσταση από μέσα. Η ταινία ήταν ένας τρόπος να αντισταθούν και να μιλήσουν για όλα αυτά που βιώνουν.

Η επίσημη πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στον κινηματογράφο TALOS ODEON στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ταινία ήταν επίσημη συμμετοχή στο πανευρωπαικό φεστιβάλ Filme της Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε με τα βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου για την Κωνσταντίνα Πάλλη, Γυναικείου ρόλου για την Αθηνά Καζούρη, Μουσικής για τον Γιάννη Βάρδα.

Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Balkan Film Food Festival στο Pogradec, κι ήταν επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Bornshorts της Δανίας και στο 61 Highway Festival στην Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Πάλλη.

Κάμερα: Νικολάι Ντορόζκιν.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Νικολόπουλος.

Μουσική: Γιάννης Βάρδας.

Μοντάζ: Νικολάι Ντορόζκιν.

Ηχοληψία: Βαγγέλης Αποστόλου.

Παίζουν: Αθηνά Καζούρη, Κώστας Ζαϊμάκης, Ελευθερία Σινατσάκη, Λευτέρης Τακάκης, Μαίρη Ανδρουλάκη, Ρένα Πασπάτη, Χαρούλα Μαυράκη, Δημήτρης Φλουρής, Κωνσταντίνος Θανάσουλας, Ιgor Korosec, Γιάννης Σωμαράκης, Barbara Daling, Σπύρος Ρεντούμης, Νίκος Σηφάκης, Παναγιώτης Τούτιος κ.α.