Την επικύρωση της σύνθεσης του Ογκολογικού Συμβουλίου του Βενιζελείου που θα είναι αρμόδια για την αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης ασθενούς, αλλά και τον σχεδιασμό της θεραπείας που πρέπει να ακολουθήσει, περιμένουν οι γιατροί από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την νομοθεσία Oγκολογικό Συμβούλιο πρέπει να υπάρχει σε κάθε νοσοκομείο που έχει Ογκολογική Κλινική και τέτοιο συμβούλιο έχει ήδη συγκροτηθεί και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το συμβούλιο αποτελείται από ογκολόγο, χειρουργό, παθολόγο, ψυχίατρο και ακτινοθεραπευτή.

Όπως είπε στην “Π” ο διευθυντης της Ογκολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νίκος Ανδρουλάκης, μέχρι τώρα οι συνεννοήσεις των γιατρών για τους ασθενείς γίνονταν άτυπα, ωστόσο πλέον η νομοθεσία προβλέπει και την θεσμοθέτηση αυτού του οργάνου που είναι απαραίτητο για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.

Ο Γιώργος Κωστάκης, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε: “Είχαμε την πληροφορία ότι υπήρξε πρόταση από την ιατρική υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ να μην συσταθεί Ογκολογικό Συμβούλιο στο Βενιζέλειο αφού υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ και τα δυο νοσοκομεία πρέπει να λειτουργούν ως ενοποιημένα.

Διαφωνούμε πλήρως γιατί το ογκολογικό συμβούλιο στο Βενιζέλειο που είναι ένα άλλο νοσοκομείο, είναι αναγκαίο και προβλέπεται από το νόμο. Με τη λογική αυτή θα έπρεπε να υπάρχει και μια Ιατρική Υπηρεσία και μια Επιστημονική Επιτροπή και για τα δυο νοσοκομεία αλλά δεν συμβαίνει αυτό”. Ο ίδιος σε ανακοίνωση που υπογράφει αναφέρει: “Με την αμφιλεγόμενη κίνησή του ο κ. Χαριτάκης να αρνηθεί τη νόμιμη επικύρωση το Ογκολογικού Συμβουλίου του Βενιζελείου, ενός συμβουλίου το οποίο υπήρχε και πριν και η όλη διαδικασία της επικύρωσης χαρακτηρίζεται σαν τυπική διαδικασία, μάλλον δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και των ασθενών και ειδικότερα των ογκολογικών ασθενών οι οποίοι θα δουν άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα να προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα”.

Από την πλευρά του ο κ. Χαριτάκης είπε στην “Π”: “Δεν τίθεται θέμα άρνησης επικύρωσης του Ογκολογικού Συμβουλίου του Βενιζελείου, ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενημερωθώ πλήρως, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη”.