Μπορεί οι διοκητικές αντιπαραθέσεις να μην έχουν λείψει ποτέ από τον ΟΦΗ και να είναι και τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο μετά την παραίτηση Πουλινάκη με αιχμές εκατέρωθεν, αλλά σε ένα πράγμα φαίνεται να συμφωνούν όλοι: ότι η πρόταση των Ιταλών είναι αυτή την στιγμή η μοναδική σανίδα σωτηρίας για την ομάδα.

Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από την τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ όπου ακούστηκαν πολλά για το παρελθόν και το παρόν με αρκετές αιχμηρές αναφορές για τις διοικήσεις που πέρασαν από ο 2009 και μετά αλλά και με την προσδοκία που υπάρχει για αλλαγή σελίδας εφόσον τελεσφορήσει το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του Τζενάρο Γκατούζο. Στην συνέλευση έδωσε το παρόν ο νέος πρόεδρος της ομάδας κ. Μανουσάκης εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος τονίζοντας ότι χαρακτηριστικά ότι μόνο εκ των έσω μπορεί να χαλάσει. «Τόσα χρόνια παλεύουμε για να αλλάξει σελίδα η ομάδα. Στην παρούσα φάση έχουμε μπροστά μας μια πρόταση. Από μόνο του το όνομα του Τζενάρο Γκατούζο αποτελεί εγγύηση για αυτήν την πρόταση. Έχω κάνει ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων και από αυτές έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πρόταση αυτή δε χαλάει εκτός αν την χαλάσουμε εμείς. Δε γνωρίζω όμως αν αύριο υπάρξει άνθρωπος ο οποίος εμφανιστεί και ζητήσει χρήματα από το πουθενά» ανέφερε ο κ. Μανουσάκης. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε:

«Η ομάδα σε ορισμένους τομείς λειτούργησε ερασιτεχνικά στο παρελθόν, όμως προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους για να κρατήσουμε την ομάδα ζωντανή. Μερικές φορές σε εξαναγκάζουν οι συνθήκες να λειτουργήσεις μʼ αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και τώρα προσπαθούμε να βρούμε πόσα λεφτά χρωστάμε. Πιστεύω ωστόσο ότι στον ΟΦΗ έχουν γίνει πταίσματα και όχι εγκλήματα».

Από τους παλιούς προέδρους μόνο ο Νίκος Μαχλάς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου. Μιλώντας στο σώμα έκανε αναφορά στην θητεία του λέγοντας: «Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Αρκετοί άνθρωποι έβαλαν χρήματα στην ομάδα. Νιώθω υπεύθυνος. Έκανα και εγώ αρκετά λάθη χωρίς όμως κανένα από αυτά να φέρει σε δύσκολη θέση την ΠΑΕ. Όταν ξεκινήσαμε διοικητικά την προσπάθεια, πιστέψαμε ότι θα μπουν αρκετά χρήματα στην ομάδα, όμως 18 – 20 άτομα έβαλαν το μεγαλύτερο ποσό από το 1.650.000 ευρώ που συνολικά συγκεντρώθηκε. Ο υπόλοιπος κόσμος έδωσε ένα ποσό 110.000 ευρώ. Αυτό το ποσό δε μπορούσε να καλύψει τις αγωνιστικές απαιτήσεις της ομάδας. Την πρώτη χρονιά ο ΟΦΗ δεν ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα έχοντας όμως ένα μπάτζετ που ήταν για τα δεδομένα της Σούπερ Λίγκα. Το χρέος διπλασιάστηκε αμέσως επειδή δεν καταφέραμε την άνοδο. Εύχομαι να γίνει η διοικητική αλλαγή και να αλλάξει ρότα η ομάδα».

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα θολό τοπίο γύρω από το θέμα των μετοχών και αυτό οφείλεται στο ότι για οικονομικούς λογους δεν ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των αδερφών Βατσινά στον Γιάννη Κουράκη. Ο Φανούρης Βατσινάς μάλιστα σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Μανουσάκη εξέφρασε την πρόθεση του να είναι παρών στην Γενική Συνέλευση της 5ης Ιανουαρίου ενώ σε σχετική ερώτηση της “Π” χθες δεν θέλησε να αναφερθεί στις εξελίξεις επαναλαμβάνοντας μόνο αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν: “είμαι παρών στις εξελίξεις για τον ΟΦΗ”.

Για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών ο Νίκος Μαχλάς δήλωσε:

“Έπρεπε να πληρωθεί ο φόρος και τα οικονομικά της ΠΑΕ δεν ήταν καλά”

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του άφησε αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του Μάνθου Πουλινάκη τονίζοντας: “Δεν είχα ρόλο στην προηγούμενη διοίκηση. Ο ρόλος μου ήταν τυπικός” ενώ στην παρατήρηση γιατί δεν είχε μιλήσει γιʼ αυτό απάντησε: “Αν έβγαινα να μιλήσω θα με “τρώγατε” όλοι σας. Από τις 10 μεταγραφές που είχα κάνει έπιαναν οι 8 και κοντέψατε να με φάτε επειδή δεν έπιαναν οι 2”.

Αιχμές άφησε προς όλες τις πλευρές ο πρόεδρος του συλλόγου μετόχων Νίκος Διαλυνάς ο οποιος υποστήριξε: «Οι πρώτες διοικήσεις Κουράκη – Μαχλά είχαν πολλά ζόρια.

Δεν έγινε η καλύτερη διαχείριση των κεφαλαίων που υπήρχε. Τότε το χρέος ήταν χαμηλό και στη συνέχεια ανέβηκε. Όποιος έδωσε χρήματα για να αγοράσει μετοχές αξίζει σεβασμό. Αυτοί είναι τα στηρίγματα της ομάδας. Πρέπει να πάρουν τις μετοχές τους. Μέμφομαι όλους εσάς που δεν το διεκπεραίωσαν.

Η διοίκηση Πουλινάκη ήταν η πλήρης απαξίωση του μετόχου. Είχαμε απαράδεκτη αντιμετώπιση από τον Πουλινάκη. Συμφωνήσαμε να γίνει εταιρεία εκμετάλλευσης του σήματος όμως αυτός μας αγνόησε.  Αντʼ αυτού έγινε μια άλλη και θέλω να ρωτήσω αν διακίνησε χρήματα και αν μπήκαν στην ΠΑΕ. Η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι αυτή τη στιγμή ένας θίασος.

Η καινούρια διοίκηση πρέπει να μαζέψει λογιστήριο και ταμείο στο ίδιο κτίριο και όχι να βρίσκεται στο γραφείο Πουλινάκη». Μέσα σε όλα αυτά συνεχίζεται ο διαχειριστικός έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές για λογαριασμό του Ερασιτέχνη που ενεργεί κατόπιν εντολής των Ιταλών και το πόρισμα αναμένεται πιθανότατα μέχρι την Παρασκευή.

Εφόσον όλα πάνε καλά (οι Ιταλοί έχουν θέσει ένα όριο γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ) τότε η υπόθεση θα προχωρήσει. Διαφορετικά την λύση θα ην δώσει η Γενική Συνέλευση με το μέλλον όμως σε αυτή την περίπτωση να προδιαγράφεται πολύ δύσκολο για τον ΟΦΗ που έχει και την διορία της Λίγκας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου για την απόσυρση της προσωρινής διαταγής για το άρθρο 99.