Αποφασισμένοι να παραμείνουν στη Λότζια και να συνεχίσουν τον αγώνα συμπαράστασής τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό δηλώνουν οι αλληλέγγυοι στον αγώνα του που έχουν καταλάβει το δημοτικό κτίριο, το οποίο όπως σχολιάζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους δεν το χρησιμοποιούν προς άγρα ψήφων ούτε για προσωπική αυτοπροβολή.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν “άστοχη” την πρόσφατη παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι μια χούφτα “νεαρών” που θέλουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών για κάποιου είδους ‘’συμβολισμό’’. Όπως ξεκαθαρίζουν σε σχετική ανακοίνωση τους, “από την κατάληψη περνάνε καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι (η συνέλευση συγκεντρώνει καθημερινά 150 και παραπάνω άτομα) και μέσα από τις κοινές δράσεις, τις εσωτερικές διαδικασίες και την παραγωγή πολιτικού λόγου, μετατρέπουν το Δημαρχείο σ’έναν χώρο αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης˙ σ’ένα απελευθερωμένο σημείο ζύμωσης και έκφρασης μέσα στον χάρτη της ηρακλειώτικης κανονικότητας.

Δεύτερον, σε αντίθεση με ότι ακούστηκε, ο δήμαρχος δεν βρίσκεται σε επικοινωνία με τους καταληψίες και οι καταληψίες δεν ανακοίνωσαν ποτέ ότι θα εγκαταλείψουν οσονούπω το κτίριο.

Τέλος, να θυμίσουμε για όσους το έχουν ξεχάσει ότι επί προεδρίας Λαμπρινού στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και με την έγκρισή του, το δικαστικό μέγαρο είχε καταληφθεί για 15 και πλέον μέρες, σχετικά με την υπόθεση του τοπικού εφετείου.

Το μέσο της κατάληψης αποτελεί ένα μέσο αρκετά δυναμικό και άμεσο, που χρησιμοποιείται σε αναλογία με τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι 30 μέρες απεργίας πείνας από έναν πολιτικό κρατούμενο που υφίσταται την εκδικητικότητα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι αρκετές για να μας κάνουν να δράσουμε άμεσα”.