Νέα τροπολογία-σκάνδαλο για τις άδειες των καναλιών

Μία ακόμη σκανδαλώδη τροπολογία φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, συντηρώντας παράνομα την άναρχη κατάσταση στο πεδίο των ελληνικών, τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης. Ειδικότερα, με τροπολογία, η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση παρατείνει εκ νέου την ισχύ των αδειών λειτουργίας των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το καθεστώς ζούγκλας στο τηλεοπτικό στερέωμα συντηρείται διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις, καθώς οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ουδέποτε έχουν αποκτήσει μόνιμες άδειες λειτουργίας.

Έτσι, ανανεώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις προσωρινές άδειες λειτουργίας που τους παραχωρούνται από το κράτος, καταφέρνουν να αποφύγουν να καταβάλλουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για την απόκτηση μόνιμης άδειας.

Ωστόσο, η τρέχουσα τροπολογία εκτός της ηθικής «νομιμότητας» προσκρούει και στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο προσφάτως είχε κρίνει ως αντισυνταγματικό το καθεστώς των παρατάσεων.

“Τρεις κι ο κούκος” στη Βουλή

Ελάχιστοι είναι οι βουλευτές που παρακολουθούν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2015.

Ο σκηνοθέτης αποφεύγει βέβαια να κάνει γενικό πλάνο και εστιάζει στους ομιλητές. Ενδεικτική είναι όμως η φωτογραφία του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου. Η διάταξη θα έρθει προς ψήφιση την Τρίτη για να γίνει νόμος του κράτους.

Το πρόβλημα δεν είναι όμως η τροπολογία αλλά η ίδια η ζωή του απεργού πείνας.

Αλλίμονο σ’ όλους αν ο Ρωμανός πεθάνει...

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ναι, όπως το διαβάζετε! Το ΔΝΤ ζητά μέτρα μέχρι και το 2017 προς το παρόν!

Άρα ούτε “πάτο” έχουμε πιάσει ούτε “σκίσαμε” τα μνημόνια.

Και πού να φανταστεί κανείς ότι είμαστε και μέτοχοι ως χώρα στο ΔΝΤ και πληρώνουμε περί τα 300 εκ. το χρόνο για να λειτουργεί το ταμείο.

ΦΩΤΙΑ

Και για να κλείσουμε τα των μέτρων που ζητούν οι δανειστές.

Τα μέτρα-φωτιά (όπως θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι διαβάσουν το μνημόνιο που “τρέχει”) είναι στο τέλος του 2015.

Τότε θα λέμε για σήμερα ότι ζούσαμε στον... παράδεισο...

ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Επιταχύνθηκε το κλίμα διάλυσης στην ΔΗΜΑΡ του κυρ Φώτη!

Φύλλο και φτερό στον άνεμο...

ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

Τους έχουμε τρελάνει τους Ευρωπαίους με τους δείκτες της... ανάπτυξης που τους “πασάρουμε” αλλά δεν φαίνεται να τσιμπάνε...

Μήπως ξέρουν (και βλέπουν) κάτι άλλο;

Διαφορετικά δεν εξηγείται...

Η ΕΝΔΕΙΞΗ

Εντάξει, δεν βγήκε επί της ουσίας κάτι σημαντικό πέρα από τα χαμόγελα στη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας.

Ενδεικτικό του ψυχρού κλίματος που εξακολουθεί να υπάρχει είναι και το ότι οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών δεν παρευρέθηκαν στις συναντήσεις στο “Hilton” (και κλάμα η Μοιραράκη που της χάλασαν την έκθεση χαλιών...).

Ο Νταβούτογλου πριν φύγει σήμερα θα συναντηθεί και με τον Τσίπρα στο αεροδρόμιο.

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά διοργανώνεται εκδήλωση τη Δευτέρα 8/12 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας που ανακοίνωσε από τον Γοργοπόταμο ο Νότης Μαριάς προκειμένου να πειστεί η Επιτροπή Αναφορών να κάνει δεκτή την πρότασή του ευρωβουλευτή για διοργάνωση δημόσιας ακρόασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

ΤΟ ΓΕΥΜΑ

Δεύτερο γεύμα είχε ο Κώστας Καραμανλής με "γαλάζιους" βουλευτές μετά το προχθεσινό δείπνο στα Βλάχικα της Βάρης.

Την Τετάρτη αφορμή ήταν ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος γιόρταζε και όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε σύναξη με στελέχη της ΝΔ.

Χθες βράδυ ο διοργανωτής ήταν ο επίσης εορτάζων βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Μαρίνος.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε σε γνωστή ταβέρνα της Ραφήνας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν τους μεζέδες, τα ψαρικά και την τσικουδιά που έφερε ο Γιώργος Δεικτάκης.

ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Ενα... μπέρδεμα στο λόγο της Μαρίας Σόδη προκάλεσε μερικά «εγκεφαλικά» στα έδρανα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο η βουλευτής φρόντισε στο επόμενο δευτερόλεπτο να... ανασκευάσει.

Η βουλευτής Χίου, κατά την τοποθέτησή της για τον προϋπολογισμό, δήλωσε «Τελειώνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν ψηφίζω τον προϋπολογισμό. Νιώθω βαθιά υποχρέωση αλλά ταυτόχρονα είμαι και υπερήφανη που θα υπερψηφίσω τον δεύτερο πλεονασματικό προϋπολογισμό στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας» είπε η νέα βουλευτής.