
Δώδεκα χρόνια με αναστολή στον πρώην ταμία της Βιάννου
Επέστρεψε όλα τα χρήματα μετά την υπεξαίρεση
Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης 57χρονο, πρώην ταμία του Δήμου Βιάννου, για την κατηγορία της υπεξαίρεσης.
Στον 57χρονο, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο του, Μάνο Καλλέργη, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας καθώς επέστρεψε όλο το ποσό που είχε υπεξαιρέσει (περίπου 165.000 ευρώ) συν τους τόκους. Με βάση το κατηγορητήριο, η υπεξαίρεση είχε διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2009 έως και τον Ιούλιο του 2010.
Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι έκανε το λάθος υπό την πίεση προσωπικών προβλημάτων αλλά και της προσπάθειας του να διασώσει οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος που σήμερα προβλέπει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης τίθεται σε διαβούλευση προς την κατεύθυνση της ηπιότερης ποινικής αντιμετώπισης.

