H αγριότητα των τζιχαντιστών στου Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται, καθώς κατέσφαξαν και αποκεφάλισαν γυναίκες μαχήτριες Πεσμεργκά, οι οποίες αγωνίζονται στη Συρία κατά των τρομοκρατών του ΙΚ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εννέα Κούρδοι στρατιώτες Πεσμεργκά, εκ των οποίων τρεις γυναίκες, δολοφονήθηκαν άγρια από τους τζιχαντιστές στο Κομπάνε της βόρειας Συρίας που έχει καταληφθεί από τους άνδρες του ΙΚ.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το Associated Press που επικαλείται μαρτυρίες από  ακτιβιστές του Παρατηρητηρίου και τα εννέα θύματα αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η φρίκη των μελών του ΙΚ συνεχίστηκε καθώς οι εξτρεμιστές τοποθέτησαν τα κεφάλια των τριών γυναικών πάνω σε τσιμεντόλιθους στην περιοχή Τζαραμπλούς και τράβηξαν φωτογραφίες, τις οποίες ανήρτησαν σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Παρ’ όλα αυτά, η γνησιότητα των εικόνων δεν έχει επιβεβαιωθεί αν και μέλη του Παρατηρητήριου περιέγραψαν το φρικιαστικό θέαμα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι εξτρεμιστές αποκεφαλίζουν και τοποθετούν ως έκθεμα τα κεφάλια των θυμάτων τους. Άλλωστε, τον περασμένο Ιούλιο είχε κυκλοφορήσει βίντεο όπου καταγράφεται το αποτρόπαιο έγκλημα τζιχαντιστών με 50 νεκρούς, των οποίων τα κεφάλια τοποθέτησαν σε στύλους συριακής πόλης.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλέχ Μουσλίμ, οι εκκλήσεις του για ενίσχυση του κουρδικού στρατού έχουν πέσει στο κενό.

Μιλώντας στο Reuters δήλωσε: «Καλούμε όλους όσοι μπορούν να μας βοηθήσουν παρέχοντας όπλα σε όσους αγωνίζονται κατά τανκς και όπλων, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Θα είναι πολλοί οι μάρτυρες. Στείλαμε μήνυμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά νομίζω πως υπάρχουν εμπόδια. Η Τουρκία κι οι άλλες χώρες αποτρέπουν την ενίσχυση γιατί δε θέλουν οι Κούρδοι να αμυνθούν».

Ο στρατός έριξε προμήθειες και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές!

Τουλάχιστον άπειρους μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας του Ιράκ έπειτα από την λανθασμένη ρίψη πυρομαχικών και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μπορεί ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να είχε σκοπό να ενισχύσει τις κυβερνητικές δυνάμεις δυτικά του Ιράκ, ωστόσο τα πυρομαχικά κατέληξαν σε εδάφη που βρίσκονται υπό την κατοχή των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως επισημαίνουν διεθνή πρακτορεία το λάθος επιβεβαίωσαν δύο Ιρακινοί αξιωματούχοι, οι οποίοι παραδέχθηκαν πως τρόφιμα, νερό και πυρομαχικά τα οποία προορίζονταν για τους κατοίκους και τους στρατιώτες της επαρχίας Ανμπάρ, τελικά κατέληξαν στα χέρια του εχθρού.

«Οι στρατιώτες αυτοί είχαν τεράστια ανάγκη των προμηθειών αυτών», δήλωσε ο Ιρακινός βουλευτής, Χακίμ αλ-Ζαμίλι στο δίκτυο NBC. Μάλιστα, κατηγόρησε τον ιρακινό στρατό για απειρία και λάθος χειρισμούς των υπευθύνων.

Ένας ταξίαρχος του ιρακινού στρατού που δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε πως η... γκάφα σημειώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και τόνισε πως οι πιλότοι της αεροπορίας δεν έχουν ούτε εμπειρία ούτε πολλές ώρες πτήσεις στο ενεργητικό τους.

«Δεν έχουν εμπειρία. Είναι όλοι νέοι και άπειροι», δήλωσε ο ταξίαρχος.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι έχουν φθάσει στις πύλες της κουρδικής πόλης της Συρίας Άιν αλ-Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά), ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Ο αμερικανο-αραβικός συνασπισμός διεξήγαγε τουλάχιστον πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών στη γραμμή του μετώπου τους με τους Κούρδους, ανατολικά και νοτιοανατολικά του Κομπανί”, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν έκανε μέχρι στιγμής λόγο για νεκρούς. Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται πλέον σε απόσταση μόλις 3 χλμ. ανατολικά απ’ αυτή την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών, ιατρικών, στρατιωτικών και από την κοινωνία των πολιτών, σε όλη τη Συρία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.