Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς ο κ.Πάτροκλος Γεωργιάδης παρέδωσε τα ηνία στον κ. Σεραφείμ Τσόκα σε τελετή που έγινε χθες Τετάρτη παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ.Βασίλη Κικίλια.

Σημειώνεται πως ο Π.Γεωργιάδης ανέλαβε την θέση γενικού γραμματέα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και θα συνεργαστεί εκ νέου με τον κ.Νίκο Δένδια.

Αναφερόμενος στον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα ο κ. Κικίλιας τον ευχαρίστησε για το έργο του και σημείωσε πως «η πολιτική προστασία, αλλά και η παράνομη μετανάστευση είναι τομείς που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την κοινωνική συνοχή και την ευημερία της χώρας. Ο κ. Γεωργιάδης προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους τομείς της αρμοδιότητάς του. Και το κατάφερε αυτό με άξιους συνεργάτες, τους οποίους και εγώ οφείλω να συγχαρώ και σίγουρα με την άριστη συνεργασία που είχε με τους δύο Αρχηγούς του Σώματος. Η αποτίμηση του έργου του κ. Γεωργιάδη αφήνει μόνο θετικό πρόσημο».

Στη συνέχεια καλωσόρισε τον κ. Τσόκα και επεσήμανε πως «...δεν έχετε έρθει σε ένα εύκολο πόστο, δεν έχετε έρθει σε ένα εύκολο υπουργείο. Γνωρίζω, ωστόσο, πολύ καλά πόσο μαχητής και δίκαιος άνθρωπος είστε με πολυετή εμπειρία στο χώρο της δημόσιας διοίκησης. Γνωρίζω ότι δεν φοβηθήκατε να αναλάβετε και δύσκολες αποστολές στο παρελθόν, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι προτερήματα για τη νέα θέση που αναλαμβάνετε. Είμαστε όλοι στο πλευρό σας. Και είμαι βέβαιος ότι θα έχετε μία άριστη συνεργασία με όλους. Πιστεύω ότι το ομαδικό πνεύμα είναι η βάση κάθε επιτυχημένης συνεργασίας».