Του Θάνου Περβολαράκη

Μπορεί να μην έχασε το «θησαυρό» που για χρόνια συγκέντρωνε από μια πιθανή κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος που φοβόταν, λίγο έλειψε όμως να τον χάσει από τον 23χρονο που εργαζόταν στο σπίτι της ως οικονόμος. Η 63χρονη εισοδηματίας και πρώην ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου, κάτοικος νοτιοδυτικού προαστίου του Ηρακλείου, είδε από τη μία στιγμή στην άλλη να «έχουν κάνει φτερά» οι 250 χιλιάδες ευρώ που είχε, χρήματα που όμως βρέθηκαν σε χρόνο ρεκόρ...
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η 63χρονη μένει μαζί με έναν ηλικιωμένο συγγενή της, τον οποίο φρόντιζε ο 23χρονος, εκτός των άλλων καθηκόντων που του είχαν ανατεθεί από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού.
Την περασμένη Τετάρτη η ίδια, όπως ανέφερε μιλώντας στην «Π», είδε για τελευταία φορά τις χιλιάδες ευρώ που είχε μέσα στο σπίτι. Τα χρήματα αυτά, τα οποία υπολογίζει χωρίς να είναι απολύτως βέβαιη, ότι ανέρχονται στις 250.000 ευρώ, τα είχε στο κρεβάτι της από κάτω και όχι σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα, φοβούμενη όπως μας είπε μια ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας.
«Δεν ξέρω πότε ακριβώς έγινε η κλοπή, υπολογίζω μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης. Τα χρήματα τα είχα κρύψει στην κρεβατοκάμαρα και συγκεκριμένα κάτω από το κρεβάτι, το οποίο έχει μηχανισμό. Στον ίδιο χώρο έχω κι ένα χρηματοκιβώτιο για να παραπλανώ» είπε.
Το δωμάτιο της κρεβατοκάμαράς της αποτελούσε κάτι σαν άβατο, αφού απαγορευόταν η είσοδος στον οποιοδήποτε, ακόμη και στον 23χρονο που καθάριζε το σπίτι. Η ίδια αντιλήφθηκε το περασμένο Σάββατο ότι λείπουν τα χρήματα και έπαθε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «εγκεφαλικό».
«Από την πρώτη στιγμή τον υποψιάστηκα, γιατί ήξερε όλες μου τις κινήσεις. Του είχα απαγορεύσει να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα και να περιορίζεται μονάχα στα καθήκοντά του, δηλαδή στην καθαριότητα των άλλων χώρων. Δύο χρόνια εργάζεται σε εμένα. Πριν εργαζόταν η μητέρα του για έξι χρόνια. Δυστυχώς όμως εκείνος, βρήκε το κλειδί και μπήκε στην κρεβατοκάμαρά μου. Το παραδέχτηκε και μου είπε ότι το έκανε για να καθαρίσει» σχολίασε.
Αμέσως μετά η ίδια του τηλεφώνησε και του είπε ότι εάν δεν έχουν επιστραφεί τα χρήματα μέχρι το βράδυ, τότε θα τον «κλείσει φυλακή». Μου τηλεφώνησε και η μητέρα του και μου είπε να μην κάνω τίποτα, να μην ενημερώσω την αστυνομία και πως ο γιος της δεν πείραξε τα λεφτά, αλλά θα τα βρει εκείνη».
Η 63χρονη κλείνοντας το τηλέφωνο πήγε στο αστυνομικό μέγαρο, όπου κατήγγειλε την κλοπή στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.
Κατά το διάστημα που εκείνη βρισκόταν στην αστυνομία και κατέθετε, η μητέρα του νεαρού και ο 23χρονος πήγαν στο σπίτι της εργοδότριάς τους. Η 63χρονη γύρισε στο σπίτι της μαζί της και οι αστυνομικοί, οι οποίοι και συνέλαβαν το νεαρό, ο οποίος παρέμενε στο χώρο.
«Η μητέρα του, μόλις έφυγαν οι αστυνομικοί και ο 23χρονος, μου έλεγε ότι δεν έχει πάρει ο γιος της τα χρήματα και πως θα τα βρει εκείνη. Μπήκε μόνη της μέσα στην κρεβατοκάμαρα και μετά από λίγο έφερε τα χρήματα, λέγοντας ότι ήταν σε μια κουβέρτα μέσα»
Ερωτηθείσα η ίδια εάν υπάρχει περίπτωση να έβαλε τα χρήματα κάπου αλλού και να το ξέχασε, μας το απέκλεισε κατηγορηματικά. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ισχύει αυτό. Απλώς τα έκλεψε και τα επέστρεψε» τόνισε.
Η ίδια αναφερόμενη στη μητέρα του 23χρονου μας είπε πως εκείνη αποκλείεται να ήξερε οτιδήποτε πριν την κλοπή. «Την είχα έξι χρόνια και μου καθάριζε το σπίτι και δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Όταν είδε ότι θα ειδοποιούσα την αστυνομία, απλώς προσπάθησε, όπως κάθε μάνα, να προστατεύσει το παιδί της για να μην πάει φυλακή. Δεν πιστεύω όμως ότι η καημένη έχει καμία εμπλοκή. Απεναντίας το γιο της τον υποψιάστηκα από την πρώτη στιγμή γιατί είχε μπλέξει...»
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η 63χρονη μας είπε πως δεν ήξερε πόσα ακριβώς χρήματα είχε κάτω από το κρεβάτι της. Μέρος τον χρημάτων ανήκει στον ηλικιωμένο συγγενή της. Η ίδια πάντως μπορεί να άλλαξε μετά την περιπέτεια που είχε κρυψώνα για το θησαυρό της, δεν άλλαξε όμως γνώμη, πιστεύοντας ότι σε μια τράπεζα τα χρήματά της δεν είναι ασφαλή.