Εν κρυπτώ και χωρίς να το καταλάβει κανείς, πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία που αποψιλώνει το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΔΔΗΕ από την Κρήτη, με αποτέλεσμα το νησί ν’ απειλείται με άμεσο μπλακ άουτ εν μέσω τουριστικής σεζόν. Το μπαλάκι πλέον περνά στα χέρια των τοπικών φορέων, που καλούνται ν’ αγωνιστούν ώστε να μη μείνει η Κρήτη, χωρίς το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό, που είναι υπεραναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία των δικτύων.

Και αυτό διότι η ρουσφετολογική τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στο τεχνικό προσωπικό να μετατεθεί στον τόπο καταγωγής του. Στην Κρήτη η συντριπτική πλειοψηφία, του τεχνικού προσωπικού προέρχεται από την Πτολεμαΐδα, για λόγους που εξηγήσαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ.

Χθες, κάποιος πονηρός το πρότεινε, τρύπωσε το χαρτί της τροπολογίας μέσα στο πακέτο, και πριν καλά-καλά το σκεφτεί η κυβέρνηση, πριν το μάθει ο ίδιος ο Υπουργός, πριν το διαβάσουν οι ψηφίζοντες (όπως ένας μόνο στο παρελθόν είχε το θάρρος να ομολογήσει), μπήκε στο νομοσχέδιο, ψηφίστηκε, έγινε νόμος του κράτους, για να καταπλήξουμε ακόμη και τη Τρόικα με την αποτελεσματικότητα μας.

Τώρα, το βάρος πέφτει στις Αρχές του νησιού, σε αυτούς που ψηφίστηκαν από τους πολίτες, σε αυτούς που υπηρετούν το συμφέρον του τόπου, να αποδείξουν ότι πράγματι το υπηρετούν. Γιατί ο Βουλευτής κ. Στύλιος εκ Μακεδονίας ζητεί και επιτυγχάνει όλοι οι συντοπίτες του, απανταχού της επικράτειας, να γυρίσουν στα σπίτια τους, ανεξαρτήτως κρισιμότητας εργασίας που είχαν εκεί που βρίσκονταν, χωρίς να περιμένουμε έστω την εναλλακτική λύση, χωρίς να βρεθεί ο αντικαταστάτης και να ενημερωθεί; γιατί να μη γίνει το ίδιο και με εμάς;

Η τροπολογία Στύλιου, στύλια τροπολογία, είναι σαφής σαν τον πελέκι, δεν θέτει προϋποθέσεις, δεν βάζει φίλτρα. Όλοι, είπαμε όλοι, να πάνε στο χωριό τους και επειδή ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να τους απορροφήσει εκεί, να μετατεθούν αμέσως στη ΔΕΗ, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν νομικά αδύνατο ακόμη και σε εξαιρετικές περιπτώσεις που ήταν απόλυτα αναγκαία μια τέτοια μετακίνηση. Όμως, η δύναμη του ρουσφετιού είναι η ανώτερη όλων. Ρουσφέτι με νόμο του κράτους.

Περιμένουμε τώρα τις Αρχές του τόπου να σταθούν στο ύψος τους, για να μη σβήσουν τα φώτα εν μέσω τουριστικής περιόδου και δεν υπάρχει ένας τεχνίτης να ανέβει στα ικριώματα των Δικτύων, να κάνει την επισκευή.