Άργησε να έρθει η... απολογία του προέδρου

Άργησε και μάλιστα χαρακτηριστικά ν’ απολογηθεί ο Κάρολος Παπούλιας για την... υποχώρηση της Δημοκρατίας που, όπως είπε χθες με αφορμή την επέτειο αποκατάστασής της, έφερε η κρίση.

Το είπε τώρα που φεύγει, ενώ σιωπούσε σ’ όλο το διάστημα της... δημοκρατικής υποχώρησης! Το έκανε για να μην δημιουργήσει, όπως λέει, πολιτική κρίση; Yποκρισία!

Θα μπορούσε να σταθεί εγγυητής της δημοκρατίας και σ’ αυτά τα χρόνια της κρίσης, αντί να υπογράφει την μία μετά την άλλη τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (υπέγραψε συνολικά 22!).

Θα μπορούσε, όχι κατ’ ανάγκη δημοσίως, να υψώσει τη φωνή του αλλά και με δική του πρωτοβουλία να συγκαλέσει μια και δύο και δέκα συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών.

Όσο για την Κύπρο, ας μην ξεχνά ότι ο Γκιουλ επισκέφθηκε επισήμως τα κατεχόμενα, ενώ εκείνος δεν πήγε.

Κατά τ’ άλλα αρμόδιος είναι ο ιστορικός του μέλλοντος...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Στην... υγειά των κορόιδων συνεχίζουν να παίρνουν τους μισθούς τους υπάλληλοι δεκάδων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς συνεχίζουν να αγνοούν το νόμο και να μην εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο.

Παρά τις “απειλές” για οικονομική ασφυξία των ΝΠΙΔ που θα αρνηθούν την απογραφή και την ένταξη τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), το αποτέλεσμα δείχνει ότι το “πάρτι” με τους μισθούς συνεχίζεται κανονικά, με τις ΝΠΙΔ να εκμεταλλεύονται την αδυναμία εντοπισμού τους!

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Και η Aegean δείχνει ενδιαφέρον για την εξαγορά των κυπριακών αερογραμμών.

- Για να δούμε ποιος θα προλάβει...

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Νέος κατάλογος με Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜηΣυΦα), δηλαδή φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, τέθηκε σε ισχύ από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη.

Συνολικά, ο κατάλογος περιλαμβάνει 1.310 σκευάσματα -στον προηγούμενο περιλαμβάνονταν 1.191 φάρμακα.

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Υπέρ των απολύσεων από τον δημόσιο τομέα τάχθηκε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να ξεκινήσουν από συγγενείς, φίλους και πελάτες που έχουν διορίσει οι πολιτικοί.

Καλή βρίσκω την ιδέα...

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;

Θα έχουμε νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις τράπεζες; Λογικά όχι αφού έχουν γίνει (όπως λένε) τόσο ισχυρές.

Εδώ όμως είναι... Ελλάντα!

(Να δω ποιοι έχουν φράγκα για να συμμετάσχουν...)

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Περιμένει (μέχρι την επόμενη Πέμπτη) ο Γιούνκερ το πρόσωπο που θα επιλέξει η Ελλάδα για εκπρόσωπο στην Ε.Ε.

Η Ντόρα μαθαίνω... τρώει φίδια...

ΒΓΗΚΕ!

Εξιτήριο από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πήρε την Τετάρτη ο 107 ετών ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κριαράς.

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και θα αναρρώσει στο σπίτι του.

Σιδερένιος δάσκαλε!

ΤΩΡΑ;

Kαλά, τώρα κατάλαβαν στο ΔΝΤ ότι οι περικοπές μισθών θα βούλιαζαν στην ύφεση την οικονομία και δεν θα βοηθούσαν στην ανταγωνιστικότητα;

Τουλάχιστον να τα πουν στα... πουλέν τους εδώ που φώναζαν πως... δεν υπήρχε άλλη λύση...

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Τον δικό της επιταχυντή που θα είναι διπλάσιος απ’ αυτόν του CERN ετοιμάζει η Κίνα. Το κόστος του θα είναι 3 δισ. δολλάρια!

(Κάτι πρέπει να βρουν κι αυτοί να... παίζουν...).

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Αποστάσεις από το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό παίρνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, εκφράζοντας τη δική του θέση για τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στη δήλωσή του, «η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα».

«Μοναδικός λοιπόν στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο», σημειώνει ακόμη ο -προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ- υπουργός Περιβάλλοντος.

ΟΙ “12”

Την αυτόνομη πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις σημερινές πολιτικοοικονομικές συνθήκες, προς όφελος των πολιτών, και με τη συμμετοχή της κοινωνίας, ζητούν με κείμενό τους 12 μέλη της ΔΗΜΑΡ ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι η βουλευτής Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη και τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ποιος θα τους ακούσει;

ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ

Κι αν ακόμη το θέλουν είναι δύσκολο για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τα βάλουν με τη Ρωσία.

Η Μόσχα “κρατά” σχεδόν σε οικονομική ομηρεία την Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία.

Να την απειλήσει η... Εσθονία το βλέπω λίγο δύσκολο...

Ο ΝΕΟΣ

Είναι νέος και ωραίος ο νέος έρωτας της Βαλερί Τριερβελέρ, που έγινε έστω και λίγο, και από... σπόντα πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Ο νέος έρωτας της δημοσιογράφου είναι Λιβανέζος και εκατομμυριούχος!

Ζήλια σου Ολάντ...

Η ...ΧΑΣΟΥΡΑ

Τα μέτρα για το λαθρεμπόριο και τη νοθεία στα καύσιμα μπορεί να άρχισαν να αποδίδουν, αλλά αν είχαν ληφθεί εγκαίρως η Ελλάδα δεν θα έχανε 25 δισ. τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα της συνάντησης ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον Γιώργο Σούρλα.

Για τέτοια χασούρα (και συμφέροντα) μιλάμε!